EUR: 324,64 Ft
CHF: 279,34 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Belföld

Húszmilliós kártérítése ellenére segélyen él

Hiába kapott húszmilliós kártérítést, manapság mégis segélyre szorul Burka Ferenc. A férfit korábban gyilkossággal vádolták, nemrég pedig egy súlyos baleset érte.

Burka Ferenc nevét akkor ismerte meg az ország, amikor fiával nyereségvágyból elkövetett emberölésért 28-28 év fegyházbüntetésre ítélte őket a bíróság. Hat évet már leültek, amikor másodfokon bizonyíték hiányában mindkettőjüket felmentették. Apa és fia 20, illetve 25 millió forint kártalanítást kapott az államtól, csakhogy az emberölési ügyben perújrafelvétel indult, ismét bíróság elé álltak, és 12 év szabadságvesztésre ítélték őket. A másodfokú tárgyalását szabadlábon váró idősebb Burka Ferencet a minap elgázolta egy autó, ami után életveszélyes állapotban vitték a debreceni kórházba.


– Nemrég töltöttem be a hatvanadik életévemet, de ilyen kilátástalan helyzetben még sosem voltam. Szociális segélyért mentem a hivatalba, 22 ezer forintot kaptam, de nem tudtam örülni neki. Hazafelé az út szélén toltam a biciklimet, amikor hátulról egy autó elcsapott. Tizenöt métert repültem, csak másnap, a kórházban tértem magamhoz – kesergett a Lokálnak az újszentmargitai házában lábadozó férfi.

A gázoló megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, a hajdúnánási rendőrök vették észre az út mellett heverő férfit. Az orvosok ötórás életmentő műtét során acéllemezekkel rögzítették Burka törött csigolyáit. Három hétig ápolták a kórházban.


– Csoda, hogy életben maradtam, de azóta is iszonyú fájdalmaim vannak. Zsibbad a fejem, a karom, a lábam. Megsérült a szemem, húsz kilót fogytam, gyakran szédülök, le kell ülnöm, különben elesek. Úgy tudom, egy debreceni férfi volt a gázolóm, most majd az ő ügyében is járhatok a bíróságra – sorolta Burka.

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Balázs: Működik a Modern városok, indul a Modern falvak program

  Orbán Balázs: Működik a Modern városok, indul a Modern falvak program

  A Modern városok program 200-nál több, már elindult projektjének háromnegyede tervezési, illetve kivitelezési szakaszban van, és jövőre indulhat a legkisebb települések népességmegtartó képességét fejlesztő Modern falvak program – mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

 • Az ENSZ migrációs csomagja nem képviseli az európaiak érdekeit

  Az ENSZ migrációs csomagja nem képviseli az európaiak érdekeit

  Az ENSZ globális migrációs csomagja nem az európai emberek, hanem a kibocsátó országok érdekeit képviseli – hangsúlyozta a Kossuth rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

 • Idén eddig 851 millió forint tartozást engedett el az állam a gyermekek után

  Idén eddig 851 millió forint tartozást engedett el az állam a gyermekek után

  Idén minimum tízmilliárd forint áll rendelkezésre azon családok számára, ahol legalább három gyermek van és jelzáloghitel-tartozással rendelkeznek. Számukra januártól a harmadik gyerektől gyermekenként egymillió forintos kedvezmény jár a hiteltörlesztéshez, eddig már 851 családot támogatott így az állam – tudta meg a Magyar Idők.