2019. január 16., szerda
Gusztáv

Extra

Ibolya: Megígértem a lányom halálos ágyán, hogy felnevelem Laurát

A kétéves Laura úgy tudja, hogy anyukája, Vivien a mennyországba költözött. A kicsit nagymamája, Ibolya fogja felnevelni, miután lányát fejbe lőtte volt párja, Cs. Norbert Rákoskeresztúron. A kegyetlen férfi végzett a lány szerelmével is, majd öngyilkos lett. Vivien hétfőn halt bele sérüléseibe, szerveivel öt ember életét mentette meg.  

– Megígértem a lányomnak a halálos ágyán, hogy Laurát nem adom oda senkinek, én fogom felnevelni – kezdi monorierdei otthonában a kislány nagymamája, Ibolya asszony. – Azt mondtam neki, hogy az anyukája a mennyországba költözött, onnan vigyáz rá. Szegénykém még fel sem fogja, mi történt – teszi hozzá könnyek között, miközben a karjaiban tartja a kicsit, akit a tragédia után kórházba szállítottak megfigyelésre, de hétfőn hazavitte magával. Úgy tűnik, a kétéves Laura sorsa megnyugtatóan rendeződött. A kislány apja a tragikus hírt hallva hazajött Németországból, és hivatalosan is lemondott a gyerekről Vivien édesanyja javára.


Monorierdőn mindenki értetlenül áll a tragédia előtt, az egész falu siratja Vivient, a kedves mosolyú édesanyát, akit szerelmével együtt kivégzett volt barátja.

Mint azt a Lokál megírta, vasárnap hajnalban a féltékeny Cs. Norbert egy engedély nélkül tartott pisztollyal lelőtte volt barátnőjét, Vivient és annak új barátját, végül saját maga ellen fordította a fegyvert. A lány korábbi kapcsolatából született kétéves kislánya szemtanúja volt a gyilkosságoknak.


– Sajnos a lányomnak, Viviennek soha nem volt szerencséje a szerelemben. Miután a volt barátja, Norbert mostohán bánt vele, az új kapcsolatából megszületett az unokám. De a kislány apja is rosszul bánt vele, elhagyta őket és Németországba költözött – meséli Ibolya asszony. – Bár Vivi nehéz körülmények között élt, mégis kedves, vidám természetű lány maradt, akkor sem gondolt semmi rosszra, amikor korábbi barátja, Norbi megkereste, hogy segíteni akar rajta. A lányom elmondta, csak a barátságát tudja felajánlani. Ő azonban többet akart, pedig tudta, hogy Viviennek három hónapja új szerelme van.

Vivien a tragédia előtti napon a kislányával meglátogatta Monorierdőn élő édesanyját.

– Áradozott az új szerelméről, Dávidról, arra készült, hogy bemutatja nekünk. Másnap hajnali fél négykor ébresztettek a rendőrök, hogy Vivit baleset érte. Bevittek a kapitányságra, kihallgattak, majd a kórházba siettem. Sokkot kaptam, amikor megtudtam, hogy semmi esély a megmentésére, gépek tartják életben. Az orvosok megkérdezték, felajánljuk-e a szerveit a rászorulóknak. Igent mondtam, mert a kislányom is így szerette volna. Azután papot hívtak, aki feladta az utolsó kenetet, majd elbúcsúztam tőle. Közben zokogva borultam Vivi ágyára, fogtam a kezét, simogattam az arcát, és azt kívántam, bárcsak én haltam volna meg! Sírva kérleltem őt, hogy ne menjen el. Végül a könnyes szemmel megígértem neki, hogy felnevelem Laurát. Az első éjjel álmomban Vivien rám mosolygott, sírva ébredtem fel. Azután eszembe jutott, hogy a kislányom meghalt ugyan, de öt ember életét megmentette.

Nem tudják kifizetni a temetést

Az édesanya még nem tudja, miből temeti el a lányát. Ibolyát karácsony előtt bocsátották el a munkahelyéről. Spórolt pénze nincs, fizetést, táppénzt nem kap. Szeretné, ha Vivienhez méltó lenne a temetése, de ez jóérzésű emberek segítsége nélkül nem lehetséges.

A kis Laura ott volt, amikor édesanyját lelőtték, szerencsére nem esett baja, most már nagymamája vigyáz rá

Vivien szerette volna ha halála esetén felajánlják a szerveit, Ibolya teljesítette a kérést: öt embert mentett meg ezzel.

Budapest, 2018. január 7.
Bűnügyi helyszínelők dolgoznak 2018. január 7-én a XVII. kerületben az Újlak utcában, ahol lelőttek egy férfit. A gyilkosság után a 26 éves támadó a fegyverét maga ellen fordította, a mentők életveszélyes sérüléssel vitték kórházba, ahol életét vesztette.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Cs. Norbert kegyetlenül végzett volt barátnőjével engedély nélkül tartott fegyverével

Kapcsolódó Cikkek

 • Új dallal rukkolt elő a The Cranberries

  Új dallal rukkolt elő a The Cranberries

  Új dallal rukkolt elő egykori énekesnője, a tavaly elhunyt Dolores O’Riordan halálának évfordulóján a The Cranberries ír zenekar, amely áprilisban dobja piacra következő albumát, majd véglegesen feloszlik.

 • Balázs Andi: Féltem az egészségemet

  Balázs Andi: Féltem az egészségemet

  Balázs Andi és párja, Gábor összesen 30 kilót fogyott az elmúlt hónapokban. A színésznő a Lokálnak elárulta azért kezdett diétába, mert érezte, hogy a színpadon egyre nehezebben mozog és túl a negyvenen az egészségét is félti.

 • Pintér Tibor fülig szerelmes

  Pintér Tibor fülig szerelmes

  Pintér Tibor felvállalta új kapcsolatát. A színész kollégájába, a 24 éves Jeniferbe szeretett bele, a Jimmy-musical előadásai alatt, ahol szerelmespárt alakítanak.