EUR: 321,36 Ft
CHF: 284,67 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Veszprém

Idén is keresik a mindennapok hőseit

A Mindennapok Hősei elnevezésű programot öt évvel ezelőtt hívta életre a veszprémi Városi Nyilvánosságért Alapítvány azzal a céllal, hogy a szakmai díjak mellett a közösség is kifejezhesse háláját és elismerését az egészségügyben dolgozók, a rendőrök, tűzoltók, szociális munkások felé.

Az említett területen dolgozókra – és minden évben egy változó kategória jelöltjeire, ezúttal az egyházi életben aktív lelki és szociális szolgálatot teljesítőkre – a városszerte a kulturális intézményekben, városházán kihelyezett szavazóurnákban, valamint a kezdeményezés honlapján és Facebook-oldalán keresztül adhatják le voksaikat január 15-től egy hónapon keresztül. Az esemény hivatalos szavazólapjait a Veszprémi 7Napban és a Naplóban is megtalálják.


Legutóbb 2017-ben díjazták a közöttünk élő hősöket (fotó: Domján Attila, archív)

A program részleteiről a Városi Nyilvánosságért Alapítvány részéről Szalay Zsolt, valamint Ovádi Péter önkormányzati képviselő nyilatkozott a múlt héten, kedd délelőtti sajtótájékoztatójukon.

– A program olyan embereket állít a középpontba, akik hivatásuknak tekintik munkájukat, és egész életüket arra szentelik, hogy másokat segítsenek – fogalmazott Ovádi. – A program jó lehetőséget ad arra, hogy kicsit jobban odafigyeljünk rájuk.


Az idei szavazás részleteiről Ovádi Péter és Szalay Zsolt adtak tájékoztatást (fotó: Kovács Bálint)

A képviselő felhívta a figyelmet arra is, hogy a Veszprémből induló kezdeményezés az elmúlt öt évben kinőtte településünket, és idén már az ország öt városában hirdetik meg a helyi szavazásokat. Mindez azt bizonyítja – fogalmazott a politikus –, hogy az innovatív veszprémi civil szervezetek nemcsak városunk, hanem az ország közéletét is gazdagítják működésükkel.

A díjakat március 2-án, ünnepi gála keretében adják át.

Kapcsolódó Cikkek