2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Eger

Igazi csapatmunka folyik Sirokban

A legtöbb Heves megyei településvezetőhöz hasonlóan Tuza Gábor, Sirok polgármestere is sikeresnek értékelte az elmúlt évet, hiszen rengeteget fejlődött a település és további nagy volumenű tervek vannak megvalósulóban.

– Egy nagyon gyors év volt 2017 talán amiatt is, hogy megannyi tervünk megvalósult, olyan előrelépések történtek, amelyekre évek óta vártunk. Ehhez természetesen szükség volt forrásra is, és elmondhatom, hogy komoly bevételeink keletkeztek az itteni ipari beruházásoknak, cégeknek köszönhetően a befizetett iparűzési adóból, ez jelentősen megkönnyítette a helyzetünket. Az adósságkonszolidációban részt nem vett önkormányzatok támogatása keretében kaptunk 20 millió forintot, amihez hozzátettük 12 millió önerőt, ebből pedig teljesen felújítottuk a községházát – ismerteti Tuza Gábor, akinél aktívabb polgármester kevés van Heves megyében.


Tuza Gábor (kékben) polgármester a Heves megyei településvezetők közül az egyik legaktívabb, szívesen sportol és maximálisan részt vesz a falu életében

Sirok egy igazán programdús település, nemcsak amiatt, hogy Magyarország egyik legrégebbi és legszebb helyen fekvő várával is rendelkezik és megannyi turistát is fogad egész évben, hanem „lent”, a faluban is igyekeznek az egész évet megtölteni látnivalókkal, érdekességekkel.

– Azt gondolom, hogy a turizmus területén is megvalósítottuk a kitűzött céljainkat: volt majális, természetesen megrendeztük a Siroki Vár Napját, és egy új rendezvényt is szerveztünk, ez volt a Siroki Őszi Forgatag, ami szintén nagyon jól sikerült. Tehát mind gazdaságilag, mind turizmus szempontjából elégedett vagyok az elmúlt évvel – zárja értékelését a településvezető.


Tuza Gábor egy nagyon aktív önkormányzati csapattal rendelkezik és talán a siker titka is abban van, hogy a rendezvényeket is mind együtt hozzák létre, teljes csapatmunka az, ami Sirokban zajlik – ezt megtapasztalhatjuk minden nyáron, amikor a Rádió 1 Eger gárdájával kitelepülünk a Vár Napokra.

A siroki polgármester nagyszerű csapattal rendelkezik, minden évben részt vesznek a Bükkszéki Bográcsfőző Versenyen az önkormányzati gárdával

– Ami pedig ezt az évet illeti, a Kölyökvár Óvodánk energetikai beruházásának ebben az évben kell megvalósulnia, ahogyan a piactér kialakítása, fedett résszel és nyilvános illemhellyel történő ellátása, az elárusítóhelyek létrehozása is ebben az évben fog megtörténni. Az egyik legnagyobb beruházásunk – egy 200 millió forintos tétel – a siroki tanösvény kialakítása, ennek részeként ebben az évben a régi parókia épületének felújítása történik meg, és a létrehozandó három tanösvény be fogja mutatni Sirok és környéke épített és természeti értékeit – sorolja Tuza Gábor.

Nincs vége azonban a fejlesztéseknek, hiszen egész Heves megyében nagy hangsúlyt kap a kerékpárút-hálózat létrehozása, Sirok sem marad ki a tervekből: a Verpelét–Tarnaszentmária–Liszkó-völgy–Sirok közötti bringaút tervezése is folyamatban van, ami mintegy 700 millió forintból fogja lehetővé tenni a környék kerékpárral való bejárását.

Sirok mesés környezetben fekszik

Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy egy ilyen elégedett polgármester mellett a lakosság is ugyanezt érzi-e.

– Minden évben az az elsődleges szempont, hogy Sirok önkormányzata és intézményhálózata elsősorban a lakosság érdekeit szolgálja ki. Nagyon sok mindent köszönhetünk Horváth László országgyűlési képviselőnek, aki rengeteget segített a pályázatoknál és a mindennapi működésben is, és én folyamatosan érzem az ő támogatását. Úgy gondolom, hogy a lakosság is érzi, hogy a település normálisan, biztonságosan, élhetően működik – zárja pozitívan Tuza Gábor.

Szerző: Magyar Gina

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.