EUR: 324,09 Ft
CHF: 282,92 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb XVII.kerület

Igazi megújulás előtt a rendelő

Mintegy 1,756 milliárd forintból újul meg a XVII. kerületi szakrendelő az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében − mondta Dunai Mónika, Rákosmente fideszes országgyűlési képviselője a múlt hét csütörtökén az intézményben tartott sajtótájékoztatón. Beköltözik a bőrgyógyászat, a tüdőszűrő és a tüdőgondozó.

A képviselő közölte, a program keretében 2019 második felének végéig befejeződik a Bajcsy-Zsilinszky Kórházhoz tartozó rendelőintézet fejlesztése, emeletráépítéssel bővül a rendelő alapterülete, ez lehetővé teszi, hogy beköltözzön a központba a bőrgyógyászat Rákoscsabáról, valamint Rákoskeresztúrról a tüdőszűrő és tüdőgondozó és egy gasztroenterológiai egység is létrejöjjön − tájékoztatott az MTI.


Dunai Mónika elmondta, 2019 végére készülnek el a beruházással
( Fotó: Sáfár Tibor)

Összefoglalójukból kiderül, az orvosi műszerpark 264 millió forintból újul meg, a berendezések cseréje 101 millió forintba kerül, az informatikai eszközök cseréje 31 millió forintba. Bővítik a liftet is, hogy azzal fekvőbetegeket is lehessen szállítani. Dunai Mónika elmondta, a XVII. kerületi önkormányzat százmillió forinttal járul hozzá a fejlesztéshez, ebből a pénzből a többi között új, 130 férőhelyes parkolót alakítanak ki a rendelőintézetnél.

Szólt arról is, hogy reményeik szerint a telephelyek megszüntetésével nemcsak jobb betegellátást tudnak biztosítani, hanem csökkenteni tudják a fenntartási, üzemeltetési költségeket is. Dunai Mónika hangsúlyozta, a fejlesztés eredményeként korszerű gépekkel felszerelt, tágas, európai színvonalú szakrendelőben fogadhatják a helyieket.


Emeletráépítéssel bővül az ellátási kör (Fotó: Sáfár Tibor)

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy az elmúlt uniós ciklus ötszázmilliárd forintos fejlesztési forrásaiból csak a vidék egészségügyi ellátását tudták fejleszteni, ennek keretében megújult 77 kórház, 54 rendelő és 97 mentőállomás és 23 új rendelő, 30 új mentőállomás készült el. Hozzátette, a gazdasági teljesítmény révén a következő években a főváros és a központi régió ellátását kívánják újjászervezni.

Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója elmondta, a kórház négy szakrendelőt üzemeltet, köztük a jelenleg három telephelyen üzemelő rákosmenti szakrendelőt. Hozzátette, a szakrendelő 1973-ban épült, 1981-ben csatolták a kórházhoz, ellátási területéhez körülbelül kilencvenezer lakos tartozik.

Felidézte, mostanra megújult az épület homlokzata, tetőszigetelést kapott az intézmény, korszerűsítették a fűtését és kicserélték a nyílászárókat. A kórház 2015-ben 157 millió forintból két telephelyen kicserélte a teljes radiológiai műszerparkot.

Kilencvenezer embert lát el az intézmény
( Fotó: Sáfár Tibor)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.