EUR: 317,49 Ft
CHF: 279,94 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Így álltak be a kommunisták Karácsony Gergely mögé

Egeret szültek a hegyek: szövetséget kötött Karácsony Gergely két szélsőbaloldali párttal: a Balpárt, és a Munkáspárt 2006 írt alá választási megállapodást az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltjével. Az idilli képet bonyolítja, hogy a szocialisták nem vesznek részt a Karácsony-féle édeshármasban.

A szélsőbaloldali Balpárt, és a Munkáspárt 2006 írt alá választási megállapodást Karácsony Gergellyel. A két párt ebben hitet tett Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltsége mellett, és támogatják a programját – tudósított az örömteli hírről a Mérce.hu.


Persze a “szélsőbaloldali” jelző itt sem fedi teljes mértékben a valóságot, hiszen a Munkáspárt 2006 vállaltan kommunista elveket vall. Elnöke az a Vajnai Attila, aki a Simicska-féle Index szerint előszeretettel hord tiltott önkényuralmi jelképnek minősülő vörös csillagot nyilvános szereplései alkalmával. A komcsi pártocska a wikipédia szerint “marxista és kommunista párt”, amely a Thürmer Gyula vezette Munkáspártból vált ki 2006-ban. Ugyanebben az évben 556 darab szavazatot szereztek az országgyűlési választásokon, ezzel a voksok 0,026 százalékát szerezték meg. 2010-ben azonban megháromszorozták támogatóik számát: 1425 honfitársunk támogatta őket, ezzel 0,03 százalékos eredményt értek el.

A Balpárt sem jobb az előbb említett Munkáspárt 2006-nál. Támogatják például, hogy “legyen újra Marx tér és Lenin körút” Budapesten, azt azonban nem, hogy Sztálinról is legyen közterület elnevezve. Ebből is látszik, hogy milyen haladó szellemű kommunistáról van szó, akiknek egyébként szintén a vörös csillag a jelképük, ezen a fotón jól látható, amint Karácsony Gergely is büszkén pózol vele.


Posted by Dr. Erőss Gábor – új, bal, zöld on Donnerstag, 25. Januar 2018

Látható hát, hogy bivalyerős szövetségesekre lelt a szintén alig mérhető támogatottságú Párbeszéd társelnöke Karácsony Gergely.

Ezek után pedig már csak cseresznye a torta habján, hogy a mérce.hu szerint ezt a megállapodást csupán a Párbeszéd és a két komcsi párt között köttetett, az MSZP amelynek szintén miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely, nem képviseltetett magát az aláíráson.

Még egyszer: Karácsony Gergely a Párbeszéd társelnöke és az MSZP-vel közös miniszterelnök-jelöltje szövetséget köt két egyébként mérhetetlen támogatottságú ám ideológiailag vállalhatatlan (kommunista) párttal, de Karácsony másik szövetségese az MSZP (egyébként helyesen) ebből nem kér.

Most már csak Molnár Gyula MSZP-elnököt sajnáljuk, aki a minap bejelentette, hogy ha nem nyer pártja és a Párbeszéd szövetsége akkor lemond a választások után. A fentiek fényében (is) kezdheti fogalmazni lemondónyilatkozatát.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek