EUR: 323,38 Ft
CHF: 283,20 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb XVIII.kerület

Így kulturálódtunk mi!

A magyar kultúra napját 1989 óta tartják. A feljegyzések szerint Kölcsey Ferenc 1923. január 22-én fejezte be a Himnusz kéziratát, így 1989-ben ezt a dátumot jelölték meg az ünneplésre.

Ezen a napon országszerte jelentős kulturális események, irodalmi műsorok, koncertek, felolvasóestek zajlanak a művelődési intézményekben és egyéb közösségi színtereken. A Kondor Béla Közösségi Házban múlt pénteken tartottak ünnepséget. Ughy Attila polgármester köszöntője után Sturcz Anna és Vörös Árpád néptáncműsora (képünkön) szórakoztatta a közönséget az ingyenes rendezvényen, de fellépett Zámbori Soma színművész, valamint a Herczku Ágnes–Sinha Róbert duó is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.