2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb XVIII.kerület

Így kulturálódtunk mi!

A magyar kultúra napját 1989 óta tartják. A feljegyzések szerint Kölcsey Ferenc 1923. január 22-én fejezte be a Himnusz kéziratát, így 1989-ben ezt a dátumot jelölték meg az ünneplésre.

Ezen a napon országszerte jelentős kulturális események, irodalmi műsorok, koncertek, felolvasóestek zajlanak a művelődési intézményekben és egyéb közösségi színtereken. A Kondor Béla Közösségi Házban múlt pénteken tartottak ünnepséget. Ughy Attila polgármester köszöntője után Sturcz Anna és Vörös Árpád néptáncműsora (képünkön) szórakoztatta a közönséget az ingyenes rendezvényen, de fellépett Zámbori Soma színművész, valamint a Herczku Ágnes–Sinha Róbert duó is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.