EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,53 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Ilyenek lesznek a 3-as metró új állomásai

A vonalra jellemzően egységesek, de egyedi jellegüket megtartóak lesznek a felújítás után az M3-as metróvonal állomásai – ígéri az m3felujitas.hu nevű oldal, ám egyelőre keveset tudni arról, hogy nemcsak külsőt, hanem nevet is változtatnak-e egyik-másik állomásnál.

A BKV nyilvánosságra hozta a 3-as metró északi szakaszának felújításához készült látványterveket, amelyek azt mutatják, hogyan fognak kinézni a megállók, miután a nagyközönség a felújítást követően újra birtokba veheti azokat, de ezen kívül nem kívántak többet elárulni. Mint ismert, tavaly novemberben kezdődött el a 3-as metró északi szakaszának felújítása (Újpest-központ és a Lehel tér között), ami a tervek szerint 2020 augusztusáig tarthat.


A fotógaléria képaláírásaiból azonban kiderül, hogy legalább két megálló elnevezése változhat a felújítás után, mivel az Árpád híd és az Újpest-Városkapu megálló az oldalon már Göncz Árpád Városközpont és Újpest Vasútállomás néven szerepel. Elküldtük kérdéseinket Budapest Főváros Önkormányzatának, hogy megtudjuk, más megállók neve is változhat-e, de egyelőre várjuk választ.

Ugyanakkor a látványtervek önmagukért beszélnek.

Gyöngyösi utca Fotó: m3felujitas.hu

Újpest vasútállomás (Újpest Városkapu) Fotó: m3felujitas.hu

Forgách utca Fotó: m3felujitas.hu

Göncz Árpád Városközpont (Árpád híd) Fotó: m3felujitas.hu

Dózsa György út Fotó: m3felujitas.hu

Kapcsolódó Cikkek