EUR: 322,99 Ft
CHF: 281,29 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Székesfehérvár

Ingyenes tárlatvezetés a HANYATtLÓ – SZÁRNYALÓ kiállításon

Januárban ingyenes tárlatvezetések lesznek a Szent István Király Múzeum legújabb kiállításához kapcsolódóan. Párkányi Raab Péter szobrász- és fotóművész eddigi életművét összefoglaló tárlat nyílt december 14-én a székesfehérvári Szent István Király Múzeum Csók István Képtárában.

A HANYATtLÓ – SZÁRNYALÓ című kiállításon a művész szobrait, fotóit és grafikáit láthatja a közönség március 11-ig. A tárlat három műfajt (szobrászat, grafika, fotó) vonultat fel, és ezek kapcsolatát mutatja be. Az idén ötvenéves alkotó kiállításán alkotásainak három csoportját láthatja a közönség: 16 szobrot, 12 grafikát – amelyek döntően Párkányi Raab Péter szobrászati munkáihoz készült ceruzarajzok – és 22 nagyméretű fotót. A lépcső mellett elhelyezett fotómontázs a művész hatvan köztéri alkotásából ad ízelítőt. A kiállítás különleges darabjai azok a zenélő szobrok, amelyeket eddig máshol még nem láthatott a közönség.


A kiállítás különleges darabjai azok a zenélő szobrok, amelyeket eddig másutt még nem láthatott a közönség Fotó: Szent István Király Múzeum

A tárlatnyitón Párkányi Raab Péter mestere, a Kossuth-díjas Melocco Miklós szobrászművész elmondta: szerinte e rajzok olyan jók, mint Leonardo Da Vinciéi, ceruzarajzai pedig olyan tökéletesek, hogy szinte lehetetlen megkülönböztetni őket a fotógrafikáitól.

Kapcsolódó Cikkek