EUR: 322,26 Ft
CHF: 280,68 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Sport

Iniesta nem aggódik a jövője miatt

Megszólalt jövőjével kapcsolatban Andrés Iniesta, az FC Barcelona klasszisa. A 33 éves világbajnok futballista nem fél attól, hogy Philippe Coutinho kiszorítaná a katalán csapat keretéből.

– Én a Barcelona játékosa vagyok, és egész életemben az volt a felfogásom, hogy ebben a csapatban csak a világ legjobb labdarúgói játszhatnak. Coutinho az egyik legjobb játékos a világon. Fiatal, kivételes és veleszületett tehetsége van, ez pedig az a klub, amely lehetővé teszi számára, hogy még tovább fejlődjön – nyilatkozta Iniesta a Onda Cero spanyol rádióadónak.


EPA/ALEJANDRO GARCIA

Mint ismeretes a Barcelona leigazolta a Liverpoolból Philippe Coutinhót, akiért 160 millió eurót (49 milliárd forint) fizettek. Ezzel az átigazolással a 25 éves brazil középpályás minden idők második legdrágább játékosa lett, igaz csak nyárig tarthatja meg ezt a címet, ugyanis akkor fizeti majd ki a PSG 180 millió eurós árát.

A szerződtetéssel egyből elindultak a találgatások, hogy vajon hogyan alakítja át Ernesto Valverde a Barca játékát, és sokak szerint Coutinhót azért vették meg, hogy átvegye a lassan kiöregedő klublegenda, Andrés Iniesta szerepét.


– Nem lesz olyan játékos, aki arra tud kényszeríteni, hogy elhagyjam a csapatot vagy visszavonuljak. Az nem számít, hogy 33 éves vagyok, ez nem lehet tényező. Coutinho azért jött, hogy jobbá tegye a csapatotfogalmazott a világbajnok játékos. Hozzátéve, hogy boldog, hogy a brazil a Barcát választotta.

(MTI/EPA/Alejandro García)

– Boldog vagyok, hogy hozzánk igazolt, mert a posztján ő az egyik legjobb, Rengeteg dolog van benne, amit kedvelünk: gyors és technikás, jól alkalmazkodik, mindkét lábbal ügyes, a befejezéseknél megbízható, valamint a helyzetkialakításban is villog. A legjobb környezetet találta meg arra, hogy fejlődni tudjon – vélekedett.

Iniesta kitért a futballistáért kifizetett összegre is.

– Hogy mennyit adott a vezetőség érte, az teljesen más dolog. A piac dönti el, hogy mennyit ér valaki, nekünk örülnünk kell, hogy most már nálunk futballozik – mondta.

Szép szavak ezek egy élő legendától, és ezt Coutinho is viszonozta.

– Iniesta számomra egy zseni. Megtiszteltetés, hogy vele játszhatok egy csapatban és külön öröm számomra, hogy tőle tanulhatok – fogalmazott a brazil.

 

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem a mi nemzetünk ligája

  Nem a mi nemzetünk ligája

  Egyszer egy évben fordul elő, hogy a magyar labdarúgó-válogatott három gólt szerez tétmeccsen, azonban nem rólunk lenne szó, ha happy end lenne a történet vége.

 • Mayweather: Lehet készíteni a csekkfüzeteket

  Mayweather: Lehet készíteni a csekkfüzeteket

  Újabb milliókkal gyarapodik hamarosan Floyd Mayweather. A már többször visszavonult veretlen amerikai öklöző elfogadta az orosz MMA-bajnok, Habib Nurmagomedov kihívását, és megmérkőzik vele Las Vegasban.

 • Guinness-rekord-kísérlet a FittAréna idei programján

  Guinness-rekord-kísérlet a FittAréna idei programján

  A világon először tesz kísérletet Czégel Erika és csapata, hogy egy időben, egy helyen a legtöbben tornázzanak Gymstick botjukkal. A Guinness rekord kísérleten jelen lesznek az edzőbot feltalálói Finnországból, és több más országból is csatlakoznak mesteredzők és Gymstick rajongók a programhoz.