EUR: 321,86 Ft
CHF: 281,07 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Kecskemét

Interaktív táblákat kaptak az „aranyos” diákok

Három interaktív táblát adtak át a napokban az Arany János Általános Iskolában. A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.-nek köszönhetőn így már az alsó tagozatosok is élvezhetik a modern oktatás előnyeit.

Nagy volt az öröm az Arany János Általános Iskolában, amikor a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. két munkatársa – Bucsai Edina marketinges munkatárs és Muráncsik Dorina beszerzési vezető – ünnepélyes keretek között átadott három interaktív táblát három alsó tagozatos osztálynak. Az iskola eme modern oktatási eszközeinek száma ezáltal tizenkettőről tizenötre nőtt. Így már nemcsak a felsősök, hanem az alsósok is élvezhetik az interaktív tábla előnyeit.


A tábláknak köszönhetően az alsósok élvezik a modern oktatás előnyeit.

A Knorr-Bremse képviselői mellett az eseményen részt vett Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója, Nemcsik Mátyás, a városrész önkormányzati képviselője, Lovrityné Bóta Klára, az iskola igazgatónője, Szamler László, a Gondoskodásból Jeles Szociális Szövetkezet igazgató-elnöke, valamint Werner Máté édesanyja, Walter Krisztina.

Krisztina, a Knorr-Bremse munkatársa tájékoztatta és lelkes támogatásával segítette az iskola vezetését, így neki is köszönhető, hogy a tanintézmény részt vett és nyert a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. pályázatán.


– Boldogok vagyunk, hiszen ismét egy újabb vágyunk vált valóra a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. által kiírt „Önkéntesség a társadalmi felelősségvállalás jegyében” Local Care elnevezésű pályázat keretében. Köszönjük a lehetőséget Bíró Attilának, a Knorr-Bremse vezérigazgatójának, valamint a Knorr-Bremse marketinges csapatának. Az 1. a, az 1. c és a 3. b osztály termeiben szereltük fel a táblákat. A három interaktív táblához a projektorok is szerepeltek a pályázatban. Reméljük, a jövőben a felső tagozatban is lesz lehetőségünk növelni az interaktív táblák számát – mondta Lovrityné Bóta Klára igazgató.

A gyermekek és tanítóik mindhárom osztályban mosolyogva, nagy lelkesedéssel fogadták a vendégeket, és vidám, játékos feladatmegoldások keretében bemutatták, hogyan lehet használni az interaktív táblát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.