EUR: 321,15 Ft
CHF: 284,72 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Veszprém

Iparosakadémia, tudáspark, közösségi közlekedés

Kötetlen találkozóra hívta partnereit a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. az év végén a Hangvillába, ahol dr. Temesvári Balázs vezérigazgató értékelte az elmúlt év eredményeit és felvázolta a jövőbeli célkitűzéseket.

Temesvári Balázs 2017-et az együttműködések éveként jellemezte, ami a VKSZ Zrt. helyzetét is jól leírja. Működését és struktúráját tekintve konszolidált esztendőt tudhat maga mögött a társaság: gazdaságilag stabil a cég, nagy átalakulások nem történtek, az új vezetői módszerek egyre inkább elfogadottak és hatékonynak bizonyultak. A munkaerőhiány ugyanakkor a VKSZ Zrt. életében is komoly kihívást jelent, a megszokott színvonalból viszont nem szabad engedni, továbbra is annak javítására kell törekedni. Ennek érdekében folyamatosan fejlesztették az eszközállományt és a munkavállalók motiválására különböző képzéseket tartottak – összegzett a vezérigazgató.


Temesvári Balázs ismertette az idei év főbb célkitűzéseit (fotó: Domján Attila)

Ami az előttünk álló évet illeti, már most számos olyan projekt körvonalazódik, melyekben a társaság nem egyedi szereplőként, hanem partnereivel együttműködve igyekszik elvégezni a feladatait.

A Modern Városok Program részeként létrejövő Szakiparkban 1500 négyzetméreten, egy új oktatóközpontban és képzőcsarnokban, a térségi kis- és középvállalkozásokat bevonva zajlik majd a fiatalok képzése, mellyel a remények szerint sikerül egy vonzó életpályamodellt felmutatni számukra. A projekt jelenleg az előkészítő szakaszban tart, a helyi kamarával és a Szakképzési Centrummal, valamint a vállalkozásokkal közösen zajlik a szakmai tartalom kidolgozása, februárban pedig remélhetőleg pozitív kormányzati döntés születik a működtetésről.


A VKSZ Zrt. partneri találkozóján Brányi Mária alpolgármester képviselte az önkormányzatot (fotó:Domján Attila)

Előterjesztés alatt áll a tudásalapú gazdaság infrastrukturális feltételeit megalapozó aranyosvölgyi fejlesztés is, melynek partnerei között nemcsak a Pannon Egyetemet találjuk meg környezetmérnöki és környezetgazdasági területeivel, de az elképzelések szerint itt jönne létre a Moholy-Nagy Egyetem öko- és szociális dizájn kutatási központja is, a Műegyetem pedig építészeti irányú partnercége kutatás-fejlesztési és innovációs terveit valósítaná meg a tudásparkban.

A társaság harmadik legfontosabb célkitűzése a közösségi közlekedés megreformálására irányul. A folyamat igencsak előrehaladott állapotban tart, jelenleg a konkrét működtetési modell kidolgozása zajlik, jövőre pedig az új eszközök beszerzése is megtörténhet. Temesvári emellett szólt a portfólió további bővüléséről is: számos sportlétesítményt vett át a társaság és várhatóan a reptér üzemeltetése is a VKSZ Zrt. feladata lesz, amennyiben azt sikerül visszavennie a városnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.