2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Sopron

Ipar(os)kodók

Több százan iparkodtak a közelmúltban munkaruhában, jelmezben vagy éppen civilben a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központba, hogy részt vegyenek az Ipar(os)kodó elnevezésű „mesterséges” családi délutánon.

Soproni mesterek és szakképző iskolák segítettek abban, hogy a gyerekek és a kíváncsi felnőttek megtudhassák: hogyan és mivel dolgozik a kárpitos, az aranyozó, a parkettázó, a kékfestő, a bőrműves, a fodrász vagy éppen a könyvkötő. A délután egyik csúcspontja a Sopronban első alkalommal meghirdetett munkaruha-bemutató volt, ahol tizennyolcféle foglalkozás és szakma valódi és hiteles képviselőit láthatták a kifutón: szülésznőket, fociedzőt, vasutast, szobafestőt, rendőrt, balett-táncost, kukást, postást, borászt, színészt, erdészt, szakácsot és karmestert. A színpadon megjelent egy élő televíziós stáb és egy katolikus pap is.

Fotó: Torma Sándor

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.