2018. október 17., szerda
Hedvig

Extra

Ismét Sándor Tamás lett az Év Sajttermelője!

Másodjára ítélték Sándor Tamásnak az Év Sajttermelője címet, a XIV. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztiválon. A sajtmesterrel a helyi értékekről, a közösségről, és az élelmiszeripar nagyüzemi termékei helyett, a manufakturális élelmek jelentette alternatíváról beszélgetett az Origo.

Tíz év után 2017-ben másodjára is elnyerte Sándor Tamás az Év Sajttermelője díjat. A Mónosbélben létrehozott manufaktúrájának működésében elsősorban közösségépítő szerepet és a társadalmi felelősségvállalás fontosságát látja.


FORRÁS: BÜKKI SAJT MANUFAKTÚRA

A hagyományos alapanyagokból készült sajtok mögött Tamás több évnyi munkája és tapasztalata van. Azonban motivációja már gyermekkorából eredeztethető.

“Gyermekkoromban azt láttam Bordosnádasdban, ahol az édesapám több évtizedig a lemezgyárban dolgozott, hogy működhet a dolog. Azt, hogy egy borsodi település is működhet, közössége, gazdasága is, ha vannak olyanok, akik tesznek érte.”

FORRÁS: BÜKKI SAJT MANUFAKTÚRA

A jó  befektetésnek bizonyuló üzemnél fontosabbnak tartja a közösségre való pozitív hatást és termelői együttműködést.

A sajtmester a sajátja mellett, több más sajtkészítő manufaktúra létrehozásában is közreműködött, és elmondta, tervei között szerepel egy hasonló szemléletmódot képviselő, húskészítményekre specializált manufaktúra létrehozása is – olvasható az Origon.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tápai Szabina: Azonnal beleszeretettem Kucserába

    Tápai Szabina: Azonnal beleszeretettem Kucserába

    Tápai Szabina és Kucsera Gábor megismerkedésének története akár egy hollywoodi filmbe is beleillene. Románcuk azonban nem volt zökkenőmentes, egyszer még szakítottak is, öt év külön töltött idő után azonban rájöttek: egymásnak teremtették őket.

  • 45 napig sírt Will Smith neje

    45 napig sírt Will Smith neje

    Will Smith felesége, Jada néhány hónappal ezelőtt indította el saját beszélgetős műsorát, a Red Table Talkot. Az elmúlt időszakban számtalan meglepő családi titokról rántotta le a leplet a kamerák előtt: kiderült például, hogy lányuk tinédzserként depressziós volt, és többször is megvagdosta magát.