EUR: 322,22 Ft
CHF: 281,08 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Belföld

Iszlamizálódik a brit társadalom

A sajtóban megjelent több száz példával illusztrálja a brit társadalomban zajló, egyre szembetűnőbb iszlamizációt a washingtoni központú konzervatív nonprofit szervezet, a Gatestone Institute. Többek között kiderül belőlük, hogy Nagy-Britanniában a muzulmánok száma tavaly már átlépte a négymilliót.

A listát végigböngészve aggasztó kép tárul elénk: a családon belüli erőszaktól a saría törvények terjedéséig egészen a dzsihadista csoportok és a terrorfenyegetettség fokozódásáig – tette közzé a hirado.hu.

Az Európai Unióban – Franciaország és Németország után – a teljes népességen belül Nagy-Britanniában a harmadik legmagasabb a muzulmánok aránya, 6,3 százalékkal. Becslések szerint a kontinensen a muszlimok száma 2016 végére 26 millióra nőtt, míg 2010-ben ez a szám még 19,5 millió volt.

A Pew Research Center számításai szerint 2050-re az európai lakosságon belül a muszlimok aránya 7,4 százalékra emelkedhet, feltéve, ha teljesen leáll a menekültek beáramlása. Amennyiben a migrációs hullám a 2015–2016-os trendeknek megfelelően folytatódik, a muszlim lakosság aránya az évszázad közepére 14 százalékra ugorhat.

A Gatestone Institute honlapján sajtóbeszámolók alapján összefoglalták az elmúlt egy év eseményeit, aminek alapján kijelenthető, hogy a multikulturális társadalmi modell kudarcot vallott. Tavaly öt súlyos merénylet történt a szigetországban, amelyet kilenc hasonló követett volna, ha a titkosszolgálatoknak nem sikerül megakadályozniuk. A párhuzamos társadalmak kialakulásának veszélye is fenyeget a saría jog kiterjesztésével és a családon belüli erőszakos ügyek növekedésével.


Egy sunderlandi iskolában például arról kellett házi feladatot írniuk a diákoknak, hogyan mondják el szüleiknek, hogy áttérnek a kereszténységről egy másik vallásra, például az iszlámra. Több szülő is felháborodott, és a gyereke nevében megtagadta a feladat elvégzését.

Egy 44 éves leicesteri muszlim taxisofőrt megbüntettek, mert megtagadta a fuvart egy vakvezető kutyával utazótól, arra hivatkozva, hogy az állat szállítása ellenkezik a vallási meggyőződésével. A bíróság 340 font bírságra és 50 font kártérítésre ítélte, továbbá kötelezte a jogi eljárás költségeinek fedezésére.


 

Terrorveszély Franciaországban

Húsz terrortámadást hiúsítottak meg tavaly Franciaországban – mondta Gérard Collomb belügyminiszter egy lapinterjúban.

– Nincs olyan terület jelenleg, amelyről azt mondhatnánk, hogy nem fenyegeti kockázat – fogalmazott a belügyminiszter a Le Progrès című regionális lapban megjelent interjúban.

A belügyi tárca legutóbbi, a rendkívüli állapot feloldása alkalmából novemberben kiadott mérlege 13 meghiúsított merényletet említett az elmúlt évre. A minisztérium nem részletezte, hogy mely további hét merénylettervre utalt Gérard Collomb.

Az elmúlt három évben 241-en vesztették életüket iszlamista merényletekben Franciaországban.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek