EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Székesfehérvár

Január végéig érvényesek a 2017-es bérletek

Január 31-ig érvényesek az éves parkolóbérletek Fehérváron, melyek cseréjét már decemberben elkezdte a Városgondnokság parkolási csoportja.

Az év elején mintegy hatezer parkolóbérletet cserélnek le Fehérváron, ebből négyezer a lakossági éves bérlet. Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a cserét, mert január végén a tapasztalatok alapján már sokan vannak az ügyfélszolgálaton – hívja fel a figyelmet a parkolási csoport.


Az autósok itt ingyen parkolhatják le járműveiket közel a peronokhoz Fotó: K. Mátyás Bertalan

A városban évek óta nem emelték a parkolás díját. A lakossági parkolóbérlet továbbra is 3100 forintba kerül egy évre, amiből lakásonként kettőt lehet igényelni, feltéve, ha állandó lakcíme is ott van az ügyfélnek, ahova a bérleteket kiváltja. A külső, III-as várakozási övezetben megszűnt az egy adott parkolóra kiválható bérlet,
jelentősen csökkent viszont a teljes övezetre kiváltható éves és havi bérlet ára. A lakossági bérletek és az oktatási intézmény melletti várakozásra jogosító kölyökbérletek ugyancsak a Városgondnokság parkolási csoportjának ügyfélszolgálatán válthatók ki.

A parkolási időszak hétköznap 8-tól 18 óráig tart, a történelmi belvárosba pedig továbbra is csak engedéllyel lehet behajtani. Idén már hivatalosan is használható a vasútállomás melletti 130 férőhelyes parkoló. Az autósok itt ingyen parkolhatják le járműveiket, közel a peronokhoz. Székesfehérvár önkormányzata még a múlt év elején döntött a város komplex parkolóhálózatának fejlesztéséről, s ennek keretében a belváros peremén a következendő három évben mintegy ezer új parkolóhelyet alakítanak ki. A decemberi közgyűlésen elhangzott: az önkormányzat jelenleg is keres parkolóház létesítésére alkalmas területeket,
például a Palotai úton, a plázától néhány háznyira lebontott házak helyén tervben van egy ilyen létesítmény építése.


Kapcsolódó Cikkek