2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Érd

Január végén nyílik a Téli Tárlat

Kiállítást szervez az Érdi Galéria a városban és környékén – Diósdon, Törökbálinton, Százhalombattán, Tárnokon, Sóskúton és Pusztazámorban – élő hivatásos alkotóművészek és művészetpedagógusok számára. A részletekről Kéri Mihály, a galéria vezetője tájékoztatta a Lokál Extra munkatársát.

Nem először szerveznek ilyen, a környék művészei számára kiállítási lehetőséget nyújtó tárlatot az Érdi Galériában. Ezúttal is a Magyar Kultúra Napja városi rendezvényei sorába illeszkedik a tárlat megnyitása: január 26-tól tekinthetők meg az alkotások – a megnyitó 18 órakor lesz –, és február 17-éig várják a látogatókat. A galéria vezetője egyebek mellett elmondta, hogy mintegy ötven műalkotás beérkezésére számít. A tárlatra egy alkotás – festmény, grafika, térben megjelenő mű – nyújtható be. A festmények és grafikák legfeljebb 1 x 0,7 méter befoglaló méretűek lehetnek. További megkötés, hogy csak viszonylag friss, az utóbbi két évben született műveket várnak.


Kéri Mihály: Az utóbbi másfél évtizedben rengeteg alkotóművész költözött Érdre és a környékre, nekik kívánunk kiállítási lehetőséget nyújtani, meg persze a már régóta itt lakóknak is

A kiállítási anyagot szakértő zsűri válogatja.

Az alkotásokat január 23-án és 24-én 10 és 18 óra között várják az Érdi Galériában (Érd, Alsó u. 2.). A kiállító művészektől Kéri Mihály előzetes jelentkezést kér a 20-800-9079 mobilszámon vagy az Érdi Galéria 06-23-360-143 vezetékes telefonszámán, illetve az [email protected] e-mail-címen.

Kapcsolódó Cikkek