2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Dunaújváros

Jó formában az Acélbikák

Utolsó hat meccséből ötöt megnyert a DAB, stabilizálva dobogós helyezését. Második helyen az Acélbikák a jégkorongozók Erste Ligájában, folytatás a felsőházban.

Két könnyebbnek ígérkező meccs – ha létezik ilyen egyáltalán – várt az Acélbikák csapatára a Fradi legyőzése után. Elsőként a Fehérvári Titánok voltak soron. A tabellán elfoglalt hely és a két csapat közötti 19 pont különbség papírforma vendéggyőzelmet ígért a Titánok otthonában. A hazaiak – élükön Kronakker Dániel hálóőrrel – azonban nem így gondolták. Rolót lehúzva mentette egyre-másra a dunaújvárosi rohamokat. Megvoltak az emberelőnyök mindkét oldalon, gól azonban nem esett. A második harmadban kiegyenlített játék folyt, de gólt –köszönhetően a remek formában védő kapusoknak – ekkor sem láthatott a közönség. A harmadik harmadban aztán kárpótolta a két csapat a kilátogatókat. A DAB továbbra is nagy kedvvel játszott, aminek a 2. percben meg is lett az eredménye, Hugo Turcotte szerezte meg a vezetést (0-1). A gól mintha feloldotta volna a görcsöt a dunaújvárosi gárdában. Előbb Becze Tihamér talált be emberelőnyből (0-2), majd Hári Norbert növelte tovább az előnyt (0-3). Derek Schoenmakers még szépített (3-1), de szinte azonnal ütött kettőt a DAB, Azari Zsolt és Orbán Attila volt eredményes (5-1). A hajrában Láday Tamás szépítő találata állította be a végeredményt (2-5). A meccs végére az indulatok is elszabadultak, így tömegbunyót is láthatott a közönség. A DAB ezzel a győzelemmel pontszámban beérte a Budapest MAC csapatát a tabella második helyén.


Következett a Corona Brasov csapata, amelyet a szezonban kétszer már legyőztük. Jó formában vártuk őket, a vendégek ugyanakkor súlyos vereség után érkeztek. A meccs első harmada nagy hajtásról és kihagyott helyzetekről szólt. Az első emberelőnyt nem sikerült gólra váltani, a 2 perc leteltével azonban Nagy Márk büntetett (1-0). A harmad végén egy elkerülhető góllal egyenlített a Brasov (1-1). A középső játékrészben meddő DAB-fölény mellett nem esett gól, a harmadik harmad azonban ismét tűzijátékot hozott. A főszereplő ismét Nagy Márk volt. A második percben egyéni akcióból volt eredményes, a hetedik percben egy kipattanóra csapott le (3-1). A harmad közepén szépíteni tudott a Brasov, több gól azonban nem esett, így győzelmével a DAB biztos felsőházi résztvevő.

A végeredmények: Fehérvári Titánok–Dunaújvárosi Acélbikák 2-5 (0-0, 0-0, 2-5), Dunaújvárosi Acélbikák–ASC Corona 2010 Brasov 3-2 (1-1, 0-0, 2-1). Az Acélbikák a következő mérkőzésen az UTE ellen szállnak jégre a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.


Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.