2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Belföld

A piroson is áthajtott a zuglói gázoló

Megrettenve érkezett az első bírósági tárgyalására T. Klára Petra. A 26 éves üzletasszonyt többek közt azzal vádolta a Pesti Központi Kerületi Bíróság, hogy bedrogozva halálra gázolta, majd segítségnyújtás nélkül magára hagyta a 86 éves K. Józsi bácsit.

A tárgyalás során kiderült, az egykor sikeres üzletasszony földönfutó lett, semmije sincs. Majd a bíró hosszasan sorolta Klára közúti szabálysértési ügyeit. A drogfogyasztással kapcsolatban Klára összekulcsolt kézzel, megszeppenve vallotta, a baleset után egy ismerőse hozta a kokaint a szépségszalon épületéhez, amit ő a barátnőjétől kapott bankkártya segítségével szippantott fel.


– Jó kedvem volt, azt gondoltam, miért ne – magyarázta a nő a drogozás okát. Bár az ütközés során a Klára által vezetett autó bal első sárvédője és ajtaja megsérült, a tükre letört, az üzletasszony mégsem vette észre, hogy Józsi bácsit elgázolta.
Szóba került a nő balesetét megelőző, fél évvel korábbi drogos vezetése is. Akkor T. Klára olyan rosszul lett, hogy a Váci úton egy buszmegállóban félreállt, egy óra múlva a rendőrök és a mentők magatehetetlen állapotban találtak rá.

Fotó: MTI

A bíróság szemtanúkat is meghallgatott az ügyben. Az egyik elmondta: T. Klára autója a piros lámpa jelzése ellenére jobbra fordult, harminc méterrel odébb a tanú meglátta a belső sávban arccal lefelé fekvő bácsit, tőle távolabb pedig a sapkáját, cipőjét, illetve az autó eltört alkatrészeit.


– Ma is a történtek hatása alatt állok, még mindig nem tudtam feldolgozni a tragédiát – mondta lapunknak az ott közlekedő trolibusz neve elhallgatását kérő sofőrje, aki szemtanúja volt a tragédiának. – A bácsi két lépésre lehetett az úttest másik oldalától, ennyi választotta el attól, hogy biztonságosan átérjen. A kocsi fékezés nélkül elgázolta, majd megállás nélkül továbbhajtott.

Kapcsolódó Cikkek