EUR: 321,15 Ft
CHF: 284,69 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Extra

Jordán Tamás: A páromat nem zavarja, hogy házas vagyok

Évtizedek óta nincs együtt feleségével Jordán Tamás, de még mindig nem váltak el. A szombathelyi színház igazgatójának azóta már két kapcsolatából két gyermeke is született. Élete asszonyai – Judit, a feleség, Kati, a volt szerelem és Kriszta, a jelenlegi élettárs – azonban nagyon jól kijönnek egymással.

/FOTÓ: MÉSZÁROS DIÁNA
JORDÁN TAMÁS

Nemrég jelent meg a Jordán-sztori című könyv, ahol a színház mellett szó esik Jordán Tamás pikáns magánéletéről is. A színházigazgató 50 évvel ezelőtt feleségül vette Juditot, akitől két fia született. Az asszonyt azonban elhagyta Lázár Katiért, aki megajándékozta a most 37 éves Jordán Adéllal. Tamás azonban beleszeretett a munkatársába, a közgazdász végzettségű Krisztába, ezért Katival is véget vetettek a kapcsolatnak. Krisztával közös fiuk, Benedek már 20 éves, de Jordán még mindig nem vált el attól a nőtől, akivel 1963-ban megismerkedtek. A Jordán-sztori című könyvben ráadásul mindhárom asszony elmeséli a színházigazgatóval kapcsolatos érzelmeit.


Judit 25 éves volt, Tamás pedig 24, amikor 1967-ben összeházasodtak.  Jaj, az elég kemény dió volt nekem. A Jordán család rettentő vallásos volt. Nekem előbb hittanra kellett járnom, mert kiderült, hogy hiába voltam katolikus. (…) Gyorsan jöttek a gyerekek, két fiú. 1968-ban született Tamás, 1970-ben Péter. Most már a mai eszemmel belátom, hogy ez az egész nagyon korai volt, mert Tamás akkor még olyan éretlen, olyan gyerek volt. Sőt szerintem még az esküvőt sem kellett volna szorgalmaznunk  mondta Judit. A kapcsolatnak végül az vetett véget, hogy Jordán Tamás beleszeretett Lázár Kati színésznőbe.
 Egy hosszú folyamatról beszélhetünk. Sőt még volt egy olyan része is a dolognak, hogy én beleegyeztem abba, hogy van a Lázár Kati. Előfordul ilyen máshol is. De nem bírtam. Amikor este elment, és tudtam, hogy most megy Katihoz, és reggel jön haza, az már nem ment. (…) Mi nem váltunk el. Mindenki kérdezi, hogy ez hogyan lehetséges. Tamás családja miatt döntöttünk így, mert ők nagyon vallásosak  magyarázta Judit.

Lázár Kati arról beszélt, hogy ő ma már nagyon bánja, hogy fájdalmat okozott az asszonynak.  Nagyon hálás vagyok Adélért, már csak azért is, mert most itt, mindjárt hetvenévesen van egy családom és nem vagyok egyedül. Ha Tamás nincs, egészen másként alakul minden. Viszont ennek a nagyon erős szépséghibája, hogy Tamásnak volt két kisgyereke, akiket otthagyott miattam, és ott volt Judit, a felesége, aki nem akárki. Remek, csodálatos, normális ember. (…) Vannak elvétve családi bulik, ahol együtt vagyunk, akkor eljön Tamás Krisztával, néha a fia, Benedek is, akit nagyon szeretek, ott van Judit, a másik két fiú, Adél meg az én családom  mesélte Lázár Kati, aki azt is elárulta, milyen érzés volt, amikor rájött, hogy Tamás hozzá sem hűséges.
 Úgy emlékszem, hogy amikor megtudtam, hogy Tamás külföldre megy, és Kriszta talán vele megy, akkor írtam neki egy levelet, hogy többet ne jöjjön haza, én ezt már nem tudom tovább csinálni. És nem jött haza. És akkor fölhívtam Jutkát, amikor kiderült, hogy Tamás nem jön vissza, és mondtam: Judit bocsáss meg nekem, én nem tudtam, hogy ez ennyire fáj… (…) Volt olyan időszak, amikor minden negatív véleménynek örültem, amit Tamásról, Krisztáról, a kettőjük életéről hallottam, mert úgy éreztem, hogy ez engem igazolt. Aztán múlt az idő, és egyszer csak rájöttem, hogy ennek így kellett lennie  tette hozzá a Kossuth-díjas színésznő.


Pap Kriszta, Jordán élettársa is elárulta a könyvben, hogy valójában egyikük sem volt független, amikor egymásba szerettek, de Kriszta lépett ki először a kapcsolatából. Később megszületett közös fiuk, Benedek.
 Nagyon szerencsésen alakult, hogy Tamás egymást követő kapcsolatai elfogadják egymást. De nemcsak Katival, hanem Judittal, a feleségével is jóban vagyok  mondta Kriszta.

Kerestük Jordán Tamást, aki elárulta a Lokálnak, nagyon örül, hogy azok a nők, akik gyerekkel ajándékozták meg, ilyen jóban vannak.
 Azt kérdezi, hogy hogy még házas vagyok? Ez azért van, mert nem váltam el. Ennek az a magyarázata, hogy amikor szétköltözünk, nem éreztük szükségét, hogy elváljunk, de tudtuk, hogy nem fogunk már együtt élni. Most is nagyon jóban vagyunk, és ez a zűrös időben sem volt másképp. Sem Lázár Katit, sem a mostani páromat nem zavarja, hogy házas vagyok. Nem tervezem, hogy elváljak. Jó érzés, hogy mind a három nő, akitől gyerekem van, ilyen jóban van egymással.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Új dallal rukkolt elő a The Cranberries

  Új dallal rukkolt elő a The Cranberries

  Új dallal rukkolt elő egykori énekesnője, a tavaly elhunyt Dolores O’Riordan halálának évfordulóján a The Cranberries ír zenekar, amely áprilisban dobja piacra következő albumát, majd véglegesen feloszlik.

 • Balázs Andi: Féltem az egészségemet

  Balázs Andi: Féltem az egészségemet

  Balázs Andi és párja, Gábor összesen 30 kilót fogyott az elmúlt hónapokban. A színésznő a Lokálnak elárulta azért kezdett diétába, mert érezte, hogy a színpadon egyre nehezebben mozog és túl a negyvenen az egészségét is félti.

 • Pintér Tibor fülig szerelmes

  Pintér Tibor fülig szerelmes

  Pintér Tibor felvállalta új kapcsolatát. A színész kollégájába, a 24 éves Jeniferbe szeretett bele, a Jimmy-musical előadásai alatt, ahol szerelmespárt alakítanak.