EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb XXI.kerület

Jót úsztak a diákok

Ismét sikeres kerületi úszó Diákolimpiát rendezett a Csepeli Testnevelő Közösség a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesülettel, az önkormányzat támogatásával. Rekordlétszám, rekordszintidők és magas színvonal jellemezte a megmérettetést. Az alsósok a Posztógyár utcai Csepeli Tanuszodában, míg a nagyobbak a Csepeli Strand 50 méteres fedett medencéjében mérték össze tudásukat. Az I., II., III., IV. korcsoportos fiúk és lányok gyors-, mell- és hátúszásban, egyéniben és váltóban is rajthoz álltak.

– Idestova negyedik éve, hogy a Tanuszodán kívül a Csepeli Strandon is megrendezhetjük a kerületi úszó Diákolimpia versenyeit. Mindkét helyszínen flottul ment minden, az alsósoknak a Csepeli Tanuszoda biztosított helyszínt, ami láthatóan kezdi kinőni magát az úszásoktatásban is, így elmondható, hogy igazán ránk férne egy hasonló, ámde korszerű létesítmény – fogalmazott Jenei János.


A kerületi Testnevelő Közösség vezetője hozzátette, mindezt azért jegyzi meg, mert az önkormányzatnak köszönhetően már az óvodásoktól kezdve az elsősöktől az ötödikesekig úszásoktatásban részesülnek a diákok, ami országos szinten is kiemelkedőnek számít.

– Örömteli, hogy a létszám is emelkedett: az alsósoknál több mint százan álltak rajthoz, míg a felsősök létszáma is meghaladta a 150-et, amivel a fővárosi versenyeket is előztük. Jeneitől megtudtuk, a verseny lebonyolításában segítséget nyújtottak a Szeberényi Tamás vezette Jedlik Gimnázium tanulói is. Részletes eredmények a Csepel Öttusa Média honlapján olvashatók.

Az alsósok a Posztógyár utcai Csepeli Tanuszodában, míg a nagyobbak a Csepeli Strand 50 méteres fedett medencéjében mérték össze tudásukat. (Fotó: Csepeli Öttusa Média)

Kapcsolódó Cikkek