EUR: 322,68 Ft
CHF: 282,57 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb XI.kerület

Júlia Párizsból jött a tanár úrhoz

Papp Melitta, a Latinovits Diákszínpad 30 évvel ezelőtti Rómeó és Júlia előadásának Júliája és Lukácsi Huba tanár úr-rendező

A Latinovits Zoltán Diákszínpad 30 évvel ezelőtt, az akkor a Villányi út 27.-ben működő József Attila Gimnázium dísztermében mutatta be Shakespeare Rómeó és Júliáját, az iskolai színjátszókört megalapító Lukácsi Huba tanár úr rendezésében.

Júlia szerepében Papp Melittát csodálhattuk meg, aki azóta szemészorvos, háromgyermekes édesanya lett, és Párizsban él családjával. Melitta az ünnepek előtt meglátogatta régi kedves tanárát, Lukácsi Hubát és feleségét, aki a rendező-tanárt minden munkájában kollégaként is támogatta.


– Ha jól emlékszem, a bemutató 1998. április 25-én volt, akkor 15 és fél éves voltam, talán nem is fogtam fel, milyen hatással volt rám ennek a szerepnek az eljátszása, de állítom, hogy az egész személyiségemet megváltoztatta, teljesen más ember lettem, mert ez a mű mélyen felkavart. Szörnyű volt, hogy miközben Júliaként a világ nyílt meg számomra a tanár úr által vezetett próbákon, három nappal a bemutató előtt tudtam meg, hogy aput kiküldték Belgiumba, és el kell mennem az iskolából – emlékezett vissza a Párizsból hazalátogatott szemészdoktornő, akit érthetően meghatottak a közös emlékek.

– A tanár úrral találkozni mindig remek élmény, hihetetlen, hogy hogy emlékszik a régi dolgokra, jó volt hallani énekelni is, hálás vagyok az együtt töltött időért, jó volt emlékezni – még ha a sok nevetés mellett sírtunk is kicsit.

Inci, Lukácsi Huba felesége és munkatársa, a tanár úr-rendező és a 30 évvel ezelőtti Júlia


Kapcsolódó Cikkek