2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb XV.kerület

Karatés buli Újpalotán

Senkit nem ért meglepetésként, hogy telt ház volt a harmadik alkalommal rendezett Újpalota Karate Kupán, hiszen a verseny házigazdája, az MTK karateszakosztályaként működő kerületi  Dynamic Karate Klub az ország egyik meghatározó sportklubja.

Mindezt bizonyítja, hogy a klubnál jelenleg több mint 300 sportoló küzd nap mint nap, köztük a kezdő gyerekektől egészen az ifjúsági olimpiára vagy épp a korosztályos Európa-bajnokságra készülő versenyzőkkel.
Mint Fischerné Miklós Nikolett, a szakosztály egyik vezetője és edzője elmondta, az Újpalota Kupán azok a 3–13 éves korú gyerekek mutathatták meg tudásukat, akik nemrég kezdték el a sportot, és akik számára év közben még csak elvétve akadnak versenyek.


Rengetegen vettek részt az Újpalota Kupán

– De a nagy verseny csak azután kezdődhetett el, hogy a korábban sikeres övvizsgát tett gyerekek átvették megérdemelt jutalmukat – mondta lapunknak Miklós Nikolett, aki hozzátette, az előttünk álló év komoly feladatokat tartogat a klubnak.
– Február elején Szocsiban rendezik a korosztályos Európa bajnokságot, ahol hét versenyzőnk is szerepel. És persze elkezdődtek az olimpiai kvalifikációs versenyek is, ahol három versenyzőnk, Hárspataki Gábor, Czagány Dóra és Tamás Ferdinánd is a kvótákért küzd.
Az edző hozzátette, nagy az esélye annak, hogy az ifjúsági olimpián is lesz újpalotai versenyző, hiszen Baranyi Zsófia második a világranglistán.

Ilyen egy igazi újpalotai karatés buli

Miklós Nikolett nem titkolta, hogy jó döntés volt az MTK-val való együttműködés, hiszen ennek a megállapodásnak köszönhető, hogy a kerületi sportolók eljutnak a világ nagy versenyeire.
– Az év első felében lesz verseny Párizsban, Dubajban, Monacóban vagy épp Rotterdamban, és az MTK segítségével oda nem jutnának el legjobbjaink, pedig ugye ezeken a versenyeken lehet a világranglistapontokat összegyűjteni. Élversenyzőink szereplését ugyanis a Brülla Akadémia finanszírozza.
Persze, a klub továbbra is a kerület, sőt az ország egyik legnagyobb utánpótlás-nevelője, így természetesen nem csak az élversenyzőkre figyelnek oda.
– Folyamatosan részt veszünk a korosztályos versenyeken is, és természetesen szeretnénk a bázisunkat is növelni. Jelenleg mintegy háromszázan sportolnak nálunk, de ez nem azt jelenti, hogy zárva lenne azok előtt az ajtónk, akik kipróbálnák ezt a nagyszerű sportot, így mindenkit szeretettel várunk a Magyar–Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium tornatermében.


Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.