2019. január 16., szerda
Gusztáv

Sport

Katinka és Shane külön érkezett az Év Sportolója Gálára

Hosszú Katinka és Shane Tusup külön érkezett az M4 Sport Év Sportolója Gálára. Az eseménynek immár harmadik éve névadó támogatója a közszolgálati sportcsatorna. A korábbi évekhez hasonlóan, idén is élőben közvetíti az M4 Sport a díjátadót január 11-én, csütörtökön 19.30-tól.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) tagjai immár 60. alkalommal szavaznak az év legjobb magyar sportolóira. Több szempontból is különleges a 2017-es jelöltek listája. Idén az év csapata kategóriát két részre osztva, külön kategóriában díjazza a szövetség a klasszikus csapatsportok és az egyéni sportágak csapatversenyeinek legkiválóbb csapatait. Így rekordszámú díjazott várható, hiszen most először 14 kategóriában jutalmazzák a jelölteket. Tizenegy kategóriában a sportújságírók szavazatai alapján választják meg a győztest, a tizenkettedik díjról, az Év magyar góljáról a szurkolók dönthetnek. Az MLSZ Életműdíjasát az MLSZ, az MSÚSZ-MOB Életműdíjasát pedig a két szervezet jelöli ki.


Az esemény színvonalát mutatja, hogy idén is rendkívül illusztris a vendégek névsora. A cselgáncs és a birkózó világszövetség elnöke mellett olyan korábbi nemzetközi sportnagyságok is jelen lesznek a Nemzeti Színházban, mint Szeles Mónika és Szabó Katalin.

Az eseményre az M4 Sport is kiemelten készül, hiszen 15 kamerával közvetíti a gálát – majdnem annyival, mint egy NB I-es futballmeccset szokás.


Kapcsolódó Cikkek