EUR: 317,86 Ft
CHF: 280,77 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Szombathely

Kerékpárral a vasútállomásra

Új, 74 férőhelyes kerékpártárolót alakítottak ki a szombathelyi vasútállomás mellett az önkormányzat és a GYSEV Zrt. együttműködésének köszönhetően. A város a SZOVA Zrt. tulajdonában és vagyonkezelésében lévő területet jelképes összegért biztosította, a vasúttársaság pedig egymillió forintot fordított a beruházásra.

– Szombathely igazi kerékpárosváros, nincs az a mennyiségű tárolókapacitás, amely ne telne meg biciklikkel – hangsúlyozta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: a Vasút utca 13. szám alatti új B+R kerékpártárolónak köszönhetően az eddigi 283-ról 357-re bővült a biciklitárolók száma a vasútállomás közelében. Az új létesítményt világítással, kamerarendszerrel és a kamerák működéséhez szükséges wifikapcsolattal látták el.

Könnyebb lesz biciklivel parkolni a vasútállomásnál Fotó: szombathely.hu

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.