2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Szombathely

Kerékpárral a vasútállomásra

Új, 74 férőhelyes kerékpártárolót alakítottak ki a szombathelyi vasútállomás mellett az önkormányzat és a GYSEV Zrt. együttműködésének köszönhetően. A város a SZOVA Zrt. tulajdonában és vagyonkezelésében lévő területet jelképes összegért biztosította, a vasúttársaság pedig egymillió forintot fordított a beruházásra.

– Szombathely igazi kerékpárosváros, nincs az a mennyiségű tárolókapacitás, amely ne telne meg biciklikkel – hangsúlyozta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: a Vasút utca 13. szám alatti új B+R kerékpártárolónak köszönhetően az eddigi 283-ról 357-re bővült a biciklitárolók száma a vasútállomás közelében. Az új létesítményt világítással, kamerarendszerrel és a kamerák működéséhez szükséges wifikapcsolattal látták el.

Könnyebb lesz biciklivel parkolni a vasútállomásnál Fotó: szombathely.hu

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.