EUR: 317,72 Ft
CHF: 280,75 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Budapest VIII.kerület

Ki takarítson havat Józsefvárosban?

A hétvégén először havazott ezen a télen. Fontos tudni, hogy kinek a feladata a közterületek megtisztítása.

A munka megoszlik: a feladatokból ki kell venniük részüket az ingatlantulajdonosoknak, a lakóközösségeknek és a vállalkozásoknak – vendéglátóhelyeknek, üzleteknek – éppúgy, mint az önkormányzatnak vagy a fővárosnak.


(MTI)

A társasházak előtti járdaszakaszok tisztán tartása és jégmentesítése a tulajdonosok kötelessége. Amennyiben a házban üzlet is működik, a portál előtti területet az üzemeltetőnek kell rendben tartania. Józsefvárosban tavaly a képviselő-testület egy közbiztonsággal és köztisztasággal kapcsolatos rendeletcsomagot fogadott el az azt megelőző lakossági konzultáció eredményeinek figyelembevételével. Ennek egyik eleme, hogy a vendéglátóhelyeknek, kis üzleteknek tisztán kell tartaniuk a saját környezetüket, a bejáratok környékén hulladékgyűjtőt kell kihelyezniük.

A főbb útvonalak – többek között a József körút, a Baross utca vagy a Rákóczi tér – tisztán tartását, valamint a balesetmentes közlekedés biztosítását a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. végzi. A tömegközlekedési járművek állomásainak és megállóinak tisztán tartása, síkosságmentesítése a BKV Zrt. felelőssége. A józsefvárosi kezelésben lévő terek, utak és parkok tisztításáról az önkormányzat gondoskodik. Az élőerős munkát a Józsefvárosi Városüzemeltetési Igazgatóság takarítógépe is segíti.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.