EUR: 322,74 Ft
CHF: 282,06 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Budapest VIII.kerület

Ki takarítson havat Józsefvárosban?

A hétvégén először havazott ezen a télen. Fontos tudni, hogy kinek a feladata a közterületek megtisztítása.

A munka megoszlik: a feladatokból ki kell venniük részüket az ingatlantulajdonosoknak, a lakóközösségeknek és a vállalkozásoknak – vendéglátóhelyeknek, üzleteknek – éppúgy, mint az önkormányzatnak vagy a fővárosnak.


(MTI)

A társasházak előtti járdaszakaszok tisztán tartása és jégmentesítése a tulajdonosok kötelessége. Amennyiben a házban üzlet is működik, a portál előtti területet az üzemeltetőnek kell rendben tartania. Józsefvárosban tavaly a képviselő-testület egy közbiztonsággal és köztisztasággal kapcsolatos rendeletcsomagot fogadott el az azt megelőző lakossági konzultáció eredményeinek figyelembevételével. Ennek egyik eleme, hogy a vendéglátóhelyeknek, kis üzleteknek tisztán kell tartaniuk a saját környezetüket, a bejáratok környékén hulladékgyűjtőt kell kihelyezniük.

A főbb útvonalak – többek között a József körút, a Baross utca vagy a Rákóczi tér – tisztán tartását, valamint a balesetmentes közlekedés biztosítását a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. végzi. A tömegközlekedési járművek állomásainak és megállóinak tisztán tartása, síkosságmentesítése a BKV Zrt. felelőssége. A józsefvárosi kezelésben lévő terek, utak és parkok tisztításáról az önkormányzat gondoskodik. Az élőerős munkát a Józsefvárosi Városüzemeltetési Igazgatóság takarítógépe is segíti.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek