EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Aktuális

Kiállt hazánk mellett az USA képviselője

Magyarország belügyeibe való beavatkozásnak tekinti Andy Harris republikánus marylandi képviselő, hogy az Egyesült Államok kormánya a magyar ellenzéki sajtó támogatására írt ki pályázatot, ezért annak visszavonásáért kezdett aláírásgyűjtésbe. Szerinte az amerikai kormány a 700 ezer dolláros pályázattal egy régóta szövetséges kormány ellenfeleit támogatná.

Levelet írt az amerikai kongresszus minden tagjának Andy Harris republikánus képviselő, amelyben arra kéri őket, támogassák aláírásukkal, hogy a külügyminisztérium vonja vissza pályázatát, amelyben 700 ezer dollárral, vagyis mintegy 200 millió forinttal támogatná Magyarországon az „objektív médiát” – írta a Politico Europe.


Andy Harris az amerikai képviselőház magyar származású tagja
MTI Fotó: Pogár Demeter

Harris levelében leszögezi, hogy ezzel a támogatással az USA kormánya a vele szoros szövetségben álló magyar kormányt támadó ellenzéki médiát támogatná, ami összességében az ország belügyeibe való beavatkozásnak tekinthető.

„Orbán miniszterelnök a kezdetektől hangos támogatója Trump elnök kampányának, és jó néhány politikai intézkedése hűen tükrözi Trump politikáját… Ahogy Trump elnök is kijelentette, hogy Amerika az első, a magyarok is a saját nemzeti érdekeiket képviselik, sokszor a liberális, Soros-közeli szervezetekkel szemben” – írja a magyar származású, orvos végzettségű Harris, akinek édesapja a miskolci kórház altatóorvosa volt, mielőtt 1950-ben családjával az tengerentúlra költözött.


MTI Fotó: Kovács Attila

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek