2018. október 19., péntek
Nándor

Külföld

Kiállt Magyarországért az amerikai szakértő

Véleménycikkben állt ki Magyarország és a magyar kormány mellett Peter Roff amerikai újságíró, politikai szakértő. Szerinte Magyarországon szó sincs egypártrendszerről, ezért véleménycikkében annak adott hangot, hogy felesleges a magyarországi választásokba beavatkoznia az USA-nak – írja a Figyelő.

Magyarország megbízható szövetségese az Egyesült Államoknak, tagja a NATO-nak és virágzó többpártrendszere van – olvasható az ausnews oldalán Peter Roff amerikai újságíró véleménye.


Még tavaly novemberben jelent meg az a hír, amelyben az amerikai külügyminisztérium pályázatot hirdetett a magyar sajtótermékeknek, amelyben 700 ezer dollárt, vagyis körülbelül 190 millió forintot lehet megpályázni magyarországi vidéki médiumok létrehozására – ismerteti a Figyelő.

Az Egyesült Államok külügyi kabinete pályázati felhívásában hangsúlyozta, hogy csakis objektív médiumok nyerhetik el az összeget, ezzel is segítve a hazai médiaegyensúly kialakulását. Korábban az amerikai ügyvivő, David Kostelancik tartott arról beszédet, hogy a magyar kormánynak nagy befolyása van a hazai médiumokra. Sajtóhírek szerint Kostelancik ezen véleményével összefüggésben írták ki a pályázatot, amelynek azóta a jelentkezési határideje lejárt.


A politikai szakértő azért ragadott tollat, mert nem érti, miért volt szükség arra, hogy az Egyesült Államok kormánya beleavatkozzon a magyar közéleti és politikai helyzetbe, hiszen ahogy véleménycikkében fogalmazott: „Magyarország minden tekintetben egy demokratikus állam, amely meg akarja őrizni identitását és autonómiáját.” Peter Roff szerint azonban az Egyesült Államok politikai életében sokaknak nem tetszik az Orbán-kormány migránsellenes politikája, és az sem, hogy felszólaltak Soros György amerikai tőzsdespekuláns terveivel szemben, akinek nem titkolt célja, hogy megvalósítsa a határok nélküli Európát, amely a bevándorlók előtt is eltörölné a határokat. Az amerikai politikai szakértő szerint a pályázat kiírása is Soros „amerikai kormányzatban ülő rajongóinak köszönhető”, azonban szerinte ezzel az USA nyíltan be akar avatkozni a magyarországi országgyűlési választások kampányába.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Ősszel is a paradicsomban!

  Ősszel is a paradicsomban!

  A tökéletes esküvő lezárása nem is lehetne más, mint egy csodás nászút. Az ifjú párok előszeretettel választanak egzotikus úticélokat mézesheteik eltöltésére. Romantikus vízparti bungalók, óceánra épült szerelmi fészkek, privát partszakasz, mind-mind hívogatóan csalogatják a friss házasokat a világ minden tájáról, így Magyarországról is.

 • Felborult egy gyerekekkel teli busz, rengeteg sérült!

  Felborult egy gyerekekkel teli busz, rengeteg sérült!

  Felborult egy gyerekekkel teli busz a kelet-csehországi Pardubice közelében csütörtökön, legalább tizen súlyosan, tizenkilencen pedig könnyebben sérültek meg – közölte a CT cseh televízió a mentőszolgálat egyik szóvivőjére hivatkozva.

 • A nap képe: Törésvonal

  A nap képe: Törésvonal

  Több ezer embert kellett kitelepíteni Franciaország városaiból a brutális esőzések miatt. A csatornák már nem tudták elnyelni a pillanatok alatt lezúduló csapadékot, így az özönvízként tarolta le a dél-franciaországi Villalier városát is.