EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb XVI.kerület

Kibővült az ovi

A Fejlődő Kertváros Program keretében felújították a Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda Baross Gábor utcai telephelyének régi épületszárnyát. Megújult három csoportszoba, az ezekhez tartozó vizesblokkok és öltözők, ez pedig 73 gyermek ellátását biztosítja.

Ezenkívül megszépült az óvoda tornaterme, az akadálymentesítés jegyében egy háromállomásos személyliftet is építettek. Elkészült az új elektromos és tűzjelző rendszer, és a tetőszerkezetet is teljes egészében kicserélték. Két új kazánnal és melegvíz-tárolókkal korszerűsítették a fűtési rendszert.


Mint azt lapunk az önkormányzattól megtudta, a beruházás mértéke majd 229 millió forint volt, ebből az összegből az „Óvodai kapacitásbővítést célzó beruházások támogatása” pályázat keretében a Nemzetgazdasági Minisztériumtól 64 millió forintot nyert az önkormányzat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.