EUR: 317,49 Ft
CHF: 279,94 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Extra

Kiengedték a börtönből Lópici fiát

Szabadon távozhatott a Markó utcai bíróság épületéből Szilágyi István fia, Péter. Az édesapja ellen elkövetett testi sértésért két év börtönre ítélték a férfit, amit három évre felfüggesztettek. Péter édesanyja, Jolika néni örül, hogy fia végre hazatérhet, az ország Lópici Gáspárja azonban döbbenetesnek tartja az ítéletet. 

Mint ismeretes, Péter a vád szerint tavaly nyáron olyan súlyosan bántalmazta az ország Lópici Gáspárját, Szilágyi Istvánt, hogy három bordája eltört, valamint lába és arca is megzúzódott. Hétfő délután a több mint hét hónapja előzetes letartóztatásban lévő Pétert bűnösnek találta a bíróság az édesapja ellen elkövetett testi sértés bűntettében, ezért a férfit két év szabadságvesztésre ítélték, ám a börtönbüntetés végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették. A döntésben fontos szerepet játszott a hétfőn meghallgatott független orvos szakértő véleménye, aki szerint kizárt, hogy a színművész a farakásban esett el – mint ahogy azt korábban Szilágyi István felesége fia védelmében állította –, mivel a kórházi jelentésekben található sérülések között nem jegyeztek fel esés közben keletkező tipikus láb- és karsérüléseket.


Az ítélet többek szerint megdöbbentő, hiszen a bírósági döntés alapján mostantól ugyanúgy egy fedél alatt élhet apa és fia, így már csak remélni lehet, hogy nem ismétlődik meg az erőszak, és nem történik nagyobb tragédia a családban.

Péter még az ítélethirdetés előtt is tartotta magát állításához, amit az utolsó szó jogán el is mondott a jelenlévőknek: „Volt köztünk konfliktus de nem bántottam az apámat.” Az ítélet első felét a férfi édesanyja, Jolika néni szinte sokkos állapotban hallgatta, miszerint két év börtönre ítélték Pétert, majd szemmel láthatóan megkönnyebbült, amikor meghallotta, hogy szeretett fia hazatérhet.


– Örülök, hogy kiszabadult a fiam, remélem, minél hamarabb hazajön. Nem tett ő semmit! – mondta a Lokálnak szűkszavúan az édesanya, aki azonnal szabadon bocsátott fiához sietett. Péter nem kívánt nyilatkozni, édesanyjával együtt távozott a bíróság épületéből.

Az ítélet után a Lokál felkereste Szilágyi István, aki most először nem jelent meg fia tárgyalásán.

– Az, hogy miért nem mentem el, maradjon az én titkom – mondta, majd a bíróság döntésére is röviden reagált: – Döbbenetes az ítélet, én soha sem tartottam bűnösnek a fiamat – fogalmazott röviden, majd bontotta a vonalat a színész, aki bár korábban maga vallotta be, hogy fia bántalmazta, a bírósági eljárás alatt már azt állította, csak játékból verekedtek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek