EUR: 313,91 Ft
CHF: 276,69 Ft
2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Extra

Kiengedték az ünnepekre a börtönből Rezesovát

Szabad emberként tölthette az ünnepeket a négy ember halálával járó baleset okozása miatt börtönben ülő Eva Rezesovát – tudta meg a Lokál. A szlovák milliomosnő december 23-án és szilveszterkor is elhagyhatta a Gyorskocsi utcai börtönt, ahol kilencéves büntetését tölti.

December 31-én reggel nyolc óra után néhány perccel hagyhatta el hat másik elítélttel együtt a Gyorskocsi utcai börtönt Eva Rezesová. A 2012-ben négy ember halálát okozó baleset okozása miatt büntetését töltő szlovák milliomosnőt édesanyja, Eva és kisebbik lánya, Ella várta a kapuban, az öröm pillanatait fotósunk is megörökítette. Úgy tudjuk, egy belvárosi, második emeleti lakásban ünnepelték az új évet Rezesováék. A gázolónak csak január 2-án kellett visszatérnie a rácsok mögé, tehát két teljes napra kapott engedélyt az eltávozásra.


Fotó: Cser Dániel

A szlovák milliomosnő nemcsak az óév utolsó napján, de a szenteste előtti reggelen, december 23-án is – szintén 48 órára – elhagyhatta a büntetés-végrehajtási intézetet, így szeretteivel tölthette a karácsonyt. Információink szerint édesanyja és két lánya, Ella és a 18 éves Alexandra ülte körbe Rezesovával az ünnepi asztalt, és ajándékozták meg egymást a karácsonyfa alatt.

 

Mint azt a család egyik barátjától megtudtuk, szinte mindenki saját maga készítette az ajándékot a többieknek. – Eva mindenkinek egy csodaszép, saját készítésű kézimunkát ajándékozott, aminek nagyon-nagyon örültek. A kis Ella saját maga készített festménnyel kedveskedett édesanyjának, az együtt lévő családot próbálta megörökíteni – mesélte a Szlovákiában élő egyik barát. A család egyébként együtt sütött és főzött szenteste, mindenki kivette a részét a munkából. Míg a gyerekek nagymamájuknak segítettek sütni, addig édesanyjuk az ünnepi menüt állította össze.


 

Fotó: Cser Dániel

Rezesová egyébként először tölthette szabadon, a családjával az ünnepeket azóta, hogy 2012-ben letartóztatták, miután az M3-as autópályán halálos balesetet okozott. A milliomosnőt 2014-ben több ember halálát okozó ittas járművezetésért kilenc évre ítélték. Büntetése alatt végig példás volt a magaviselete, és dolgozik is, így részesülhetett abban a kedvezményben, hogy az ünnepek alatt többször is kapott eltávozást. Rezesová büntetése kétharmadának letöltése után, még ebben az évben kedvezménnyel szabadulhat, feltételesen.

 

Nem múlik a gyász

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

˜– Nem múlik el nap, hogy ne gondolnék szeretett szüleimre. Nem tudom megérteni, sem elfogadni, hogy miért kellett ilyen értelmetlenül meghalniuk. Apu vezette az autót, amelyben még anyu és a keresztszüleim ültek – mondta korábban a Lokálnak a balesetben elhunyt egyik házaspár lánya, Judit, akinek a temetés sem hozott enyhülést gyászában. Nem tud megbocsátani Rezesovának, igaz, a milliomosnő azóta sem kért tőle bocsánatot.

Kapcsolódó Cikkek