EUR: 318,31 Ft
CHF: 273,71 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Belföld

Kilépne az EU-ból Vona

Újabb részlettel rukkolt elő a Mandiner Vona Gábor 2013-as törökországi turnéjáról, ahol a Jobbik pártelnöke hajmeresztő kijelentéseket tett hallgatósága előtt. Reményei szerint „Magyarország mihamarabb elhagyja az EU-t és valódi testvéreivel fog össze”.

Szinte minden napra akad egy megdöbbentő videófelvétel Vona Gábor Jobbik-elnökről. Az első biztosítékot az verte ki, hogy az akkor még radikális szélsőjobboldaliként működő párt feje Allahot éltette, majd arról szóltak a hírek, hogyan éltette ezért cserébe a török hallgatóság „szürke farkasként” (Bozkurt Vona!). A Szürke Farkasok  Törökország ultranacionalista, korábban terrorcselekményekkel vádolt szervezete.


Vona Gábor szerint a török barátság többet ér, mint az uniós tagság
MTI Fotó: Kovács Attila

A Mandiner most arról számolt be, hogy Vona Gábor egyenesen arról beszélt: Magyarországnak inkább a török barátságot kellene választania, semmint az EU-tagságot.

Nagyon boldogok lennénk, és nagyon bízom benne, hogy Magyarország minél hamarabb eltávozik az Európai Unió közösségéből, és a valódi testvéreivel fog össze – fogalmazott Vona Gábor az előadásán.


Az pedig meglehetősen nehezen értelmezhető közeledési szöveg, amivel Törökország uniós csatlakozási elképzeléseit taglalva folytatta: „Én azt szoktam mondani, hogy nekem végül is mindenféleképpen jó, mert ha fölveszik Törökországot, akkor szétesik az Európai Unió, és akkor Magyarország is megszabadul. Ha meg nem lép be Törökország, akkor mi lépünk ki, és akkor összefogunk Törökországgal. Úgy gondolom, hogy Törökországnak kettős küldetése van a világban. Kettős küldetése: van egy iszlám küldetése és van egy turáni küldetése. És ez a kettő összeegyeztethető. Törökországnak az iszlám világ vezető erejévé és a turáni világ vezető erejévé kell válnia”.

Mint megírtuk: a leplezetlen iszlámbarátságot előrevetítő szavak a Jobbik tagságánál is kiverték a biztosítékot: a Faktor információi szerint a Jobbik vezetéséből és tagságából is sokan leváltanák a pártelnököt, és helyére Volner János alelnököt ültetnék.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Programot hirdettek Toroczkaiék

  Programot hirdettek Toroczkaiék

  Bár a mai elnökségi ülésen akár ki is zárhatják Toroczkai Lászlót és a Mi Magunk platformot vele együtt alapító Jobbik-tagokat, a platform, amelynek deklaráltan tagja Novák Előd egykori Jobbik-alelnök, tegnapra már programot is hirdetett.

 • Orbánt dicsérte a sikerkönyv szerzője

  Orbánt dicsérte a sikerkönyv szerzője

  „Európa jövője” címmel nemzetközi V4 konferenciát rendeznek a budapesti Várkert Bazárban. A szerdán kezdődő kétnapos programon több mint 30 külföldi politikus és szakember tart előadást többek közt migrációról.

 • Kutyája hat napja hazavárja Adrit

  Kutyája hat napja hazavárja Adrit

  Lassan egy hét is eltelt azóta, hogy brutálisan meggyilkolták Adrikát, a nyolcéves sólyi kislányt, de a családja – érthetően – még mindig képtelen beletörődni a megváltoztathatatlanba.

 • Pszichiáterhez küldték a polgármestert

  Pszichiáterhez küldték a polgármestert

  Agresszív kirohanásai miatt csak akkor folytja polgármesteri munkáját Lakatos Béla, a Komárom-Esztergom megyei Ács vezetője. Mint emlékezetes: az április 8-án momentumos jelöltként induló Lakatosról az elmúlt napokban olyan videó került napvilágra, amelyen a falu lakóit fenyegeti, agresszív kirohanásaival alázza meg sorra.