EUR: 319,09 Ft
CHF: 275,13 Ft
2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Belföld

Kirúgták a szexet imitáló ápolókat

Kirúgták azokat az ápolókat a pécsi Malomvölgyi Szeretetotthonból, akik a hétvégén azzal kerültek a címlapokra, hogy szexet imitáltak egy idős, magatehetetlen asszony feje mellett. Az ápolók fotókat is készítettek az idős gyalázásról, amit közzétettek az interneten is.

– A belső vizsgálat során a botrányos viselkedésért felelős mindhárom személy beismerte és megbánta a történteket, valamint elismerték azt is, hogy az intézmény általuk is ismert belső szabályait, valamint az etikai kódex vonatkozó rendelkezéseit megszegték – írja közleményében a pécsi Malomvölgyi Szeretetotthon.


Mint ismeretes döbbenetes képek kerültek nyilvánosságra a hétvége folyamán, amelyeken az látszik, hogy két ápoló az egyik rossz egészségügyi állapotban lévő idős hölgy feje fölött imitált szexet különböző pózokban. Azt csak az érintettek tudják, hogy miért, de valamilyen indíttatásból a fotókat meg is osztották az interneten.

Természetesen az intézet már hétvégén vizsgálatot indított, majd hétfőn közölték, hogy az érintett ápolók bocsánatot kérnek az ellátottól és hozzátartozóitól, munkáltatójuktól, az intézmény fenntartójától, valamint a közvéleménytől. Munkaviszonyuk azonnal megszüntetését tudomásul vették. A nővérről kiderült, hogy korábban a Baranya megyei kórházból is kirúgták a viselkedése miatt.


Közleményükben megjegyzik, hogy ”az intézmény 629 ellátottjára, illetve 310, a munkájukat lelkiismeretesen végző dolgozójára, valamint az intézmény zavartalan működésére tekintettel, e sajnálatos incidens alapján ne általánosítsanak”.

Nem ez az első hasonló eset. 2011-ben egy betegszállító még tovább merészkedett, ugyanis úgy gondolta, hogy milyen jó lenne már, ha egy 71 éves magatehetetlen, de szellemileg ép apácát arra kényszerítene hogy az kézzel izgassa nemi szervét a mentőautóban, míg az a parkolóban várakozik. 2016-ban pedig két mentőst vettek őrizetbe szexuális erőszak megalapozott gyanújával, igaz róluk kiderült, hogy ártatlanok.

„Megbízóm és családja mély megdöbbenéssel értesült a közösségi oldalon megjelent, a Baptista Szeretetszolgálat Szeretetotthonában készült fényképfelvételekről. Az Otthon közleményében foglaltakkal ellentétben a mai napig semmilyen formában nem kért bocsánatot az ügyben érintett – egyébként általunk pontosan nem ismert – egyik volt munkavállaló sem.

Ügyfeleim, a történtek  miatt a Pécsi Rendőr-főkapitányságon feljelentést tesznek annak érdekében, hogy az események pontosan rekonstruálhatók legyenek és az elkövetők felelősségre vonása megtörténjen.

A fentiek mellett megbízóim a gondozott idős hölgyet ért sérelmek miatt – egyelőre peren kívül, annak eredménytelensége esetén polgári peres úton – sérelemdíj megfizetése iránt intézkednek, a fényképeken szereplő és azokat elkészítő munkavállalók ellen, azzal hogy az ügy megítélése kapcsán nem megkerülhető az otthon jogi felelősségének vizsgálata sem.

A továbbiakban sem a gondozott ügyfelem sem családja közvetlenül nem kíván az ügyben nyilatkozatot tenni” – olvasható a szabadpecs.hu oldalán ügyben érintett gondozott és családja jogi képviselője, dr. Burrat Husam pécsi ügyvéd közleményében.

Kapcsolódó Cikkek

  • Belviszály sújtja az ellenzéket

    Belviszály sújtja az ellenzéket

    Két évre eltiltotta minden párttisztség viselésétől az LMP fegyelmi tanácsa Hadházy Ákost. Azért indult ellene fegyelmi vizsgálat, mert a párt vezetőtestületeinek tudta nélkül tárgyalt az MSZP-vel.

  • Orbán: A migráció szervezése bűncselekmény

    Orbán: A migráció szervezése bűncselekmény

    Az illegális migráció szervezése nemzetbiztonsági érdekeket sértő bűncselekménynek számít, ezért a magyar államnak kötelessége fellépni, meg kell tiltani, szankcionálni kell ezt a tevékenységet – közölte Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában.