2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Sport

Klopp: Mi a f.sz volt ez?

Jürgen Kloppot annyira feldobta az eddig veretlen Manchester City elleni 4-3-as siker, hogy az amerikai NBC csatorna élő adásában nem igazán szalonképes kifejezés csúszott ki a száján. A Liverpool mestere elnézést kért.

Érzelmileg csúcsra járatta magát Klopp az angol futballbajnokság rangadóján. Nem csoda, hiszen a 22 forduló óta veretlen Cityt késztette megadásra az Anfield Stadionban, és a legvisszafogottabb vélemények szerint is ez volt az év meccse. A német szakember a kilencvenperces tömény izgalom utáni első nyilatkozatában nem is próbált szalonképesen fogalmazni.


– Ha menedzserként nézed a meccset, akkor fogalmazhatsz úgy is, hogy ezt vagy azt jobban is lehetett volna csinálni, de ha egyszerű szurkolóként éled át a történteket, akkor csak annyit mondasz: mi a f.sz volt ez? Hihetetlen az egész – fogalmazott kissé nyersen, de őszintén a Pool menedzsere, akit később arra kértek, kérjen elnézést az amerikai nézőktől.

– Furcsa, hogy nem az angol, inkább a szabadabb szájú amerikai nézőktől kell elnézést kérnem – mondta később sem meghazudtolva önmagát Klopp, aki szerint tökéletes volt a győzelem, ennél szebbet kívánni sem lehetett volna. A német szakember egyébként régi mumusa a City mesterének, Pep Guardiolának, hiszen ötödször aratott győzelmet felette, és senkinek sincs ilyen jó mérlege a Barca volt edzőjével szemben.

A City veresége egyébként azt is jelenti, hogy az Arsenal 2003–2004-es sikere óta egy darabig még várni kell egy újabb veretlen angol bajnokra.

/league/player publications

Kapcsolódó Cikkek

 • Szenzációs gyorskorcsolyázók

  Szenzációs gyorskorcsolyázók

  Az olimpiai bajnoki cím után újra történelmet írt a magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott, hiszen nemzeti csapatunk még sosem végzett az Európa-bajnokság éremtáblázatának élén. Eddig. Most viszont a hollandiai Dordrechtben rendezett kontinensviadalon négy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttünk, ezzel az éremtábla élén végeztünk, míg az egész kontinensviadal legeredményesebb versenyzője Liu Shaolin Sándor lett három arannyal és két ezüsttel.

 • Elnézést kért a Fraditól a menedzser

  Elnézést kért a Fraditól a menedzser

  Közleményben tisztázza az elmúlt napok eseményeit Farkas Mátyás, sportmenedzser, aki SMS-ben környékezte meg a Ferencváros női kézilabdacsapatának egyik játékosát egy esetleges üzlet reményében.

 • Az étrend-kiegészítők nagy része doppinggal szennyezett

  Az étrend-kiegészítők nagy része doppinggal szennyezett

  Első teljes évén van túl a Testnevelési Egyetem berkein belül működő Sport-táplálkozástudományi Központ, melynek célja, hogy sportolók, edzők, más sportszakemberek képzését, felvilágosítását segítse, egyik fő gyakorlati feladata pedig, hogy a tiltott anyagokat kimutassa étrend-kiegészítőkből, ezzel segítve a vétlen doppingolás elkerülését – olvasható a kizárólag magyar sportolókkal és magyar sporeseményekkel foglalkozó misportunk.