2020. január 25., szombat
Pál

Sport

Klopp: Mi a f.sz volt ez?

Jürgen Kloppot annyira feldobta az eddig veretlen Manchester City elleni 4-3-as siker, hogy az amerikai NBC csatorna élő adásában nem igazán szalonképes kifejezés csúszott ki a száján. A Liverpool mestere elnézést kért.

Érzelmileg csúcsra járatta magát Klopp az angol futballbajnokság rangadóján. Nem csoda, hiszen a 22 forduló óta veretlen Cityt késztette megadásra az Anfield Stadionban, és a legvisszafogottabb vélemények szerint is ez volt az év meccse. A német szakember a kilencvenperces tömény izgalom utáni első nyilatkozatában nem is próbált szalonképesen fogalmazni.


– Ha menedzserként nézed a meccset, akkor fogalmazhatsz úgy is, hogy ezt vagy azt jobban is lehetett volna csinálni, de ha egyszerű szurkolóként éled át a történteket, akkor csak annyit mondasz: mi a f.sz volt ez? Hihetetlen az egész – fogalmazott kissé nyersen, de őszintén a Pool menedzsere, akit később arra kértek, kérjen elnézést az amerikai nézőktől.

– Furcsa, hogy nem az angol, inkább a szabadabb szájú amerikai nézőktől kell elnézést kérnem – mondta később sem meghazudtolva önmagát Klopp, aki szerint tökéletes volt a győzelem, ennél szebbet kívánni sem lehetett volna. A német szakember egyébként régi mumusa a City mesterének, Pep Guardiolának, hiszen ötödször aratott győzelmet felette, és senkinek sincs ilyen jó mérlege a Barca volt edzőjével szemben.

A City veresége egyébként azt is jelenti, hogy az Arsenal 2003–2004-es sikere óta egy darabig még várni kell egy újabb veretlen angol bajnokra.

/league/player publications

Kapcsolódó Cikkek