EUR: 317,40 Ft
CHF: 280,56 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb IV.kerület

Kollégiummal bővül a Madárfészek Ökölvívó Akadémia Újpesten

Szerkezeti átalakítást, átépítést követően kollégiummal bővül az Erdei Zsolt ökölvívó-világbajnok nevével fémjelzett Madárfészek Akadémia székhelye, az újpesti Halassy Olivér Sportközpont.

2014 januárjában nyitotta meg kapuit Újpesten, a Halassy Olivér Sportközpontban a Madárfészek Ökölvívó Akadémia, amelynek elsődleges célja a honi és most már a határon túli magyar ökölvívó-utánpótlás nevelése.


Itt minden adott a jó munkához (Fotó: Keresztesi Balázs)

A szakmai munkát Erdei Zsolt „Madár”, a népszerű ökölvívó irányítja az újpesti önkormányzat által biztosított létesítményben. A fiatalok számára külön motivációt jelenthet, hogy Erdei nemcsak felügyeli a szakmai munkát, de együtt is edzhetnek vele. A megalakulást követő első két ütem már megvalósult, a sportolók számára megépült a minden igényt kielégítő edzőterem, a rehabilitációs központ, a gyúró-, valamint a kardioszoba és a küzdőtér.

Dr. Zsigmond Barna Pál, a kerület alpolgármestere büszke arra, hogy az akadémia Újpestre került (Fotó: Keresztesi Balázs)

– A tervek szerint az akadémia tovább bővül, ugyanis az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával rövidesen elkészül a harmincfős sportkollégium is – mondta Zsigmond Barna Pál, a kerület alpolgármestere, aki hozzátette: az akadémia eddigi működése igazolta fontosságát és fejlesztési irányának helyességét. – A megnövekedett létszám és az elvégzendő feladatok nagysága szükségessé teszi a meglévő intézmény korszerűsítését. Az átalakítás lehetővé teszi, hogy az akadémia kollégiumi elhelyezést tudjon biztosítani sportolóinak, ami tovább emelheti a szakmai színvonalat.
Mint azt az alpolgármester elmondta, Újpest, Wintermantel Zsolt polgármester, Tahon Róbert jegyző – maga is nagy harcos –, az önkormányzat vezetése első pillanattól kezdve támogatta az akadémiát, szívügyük volt, hogy az Újpestre kerüljön, épp ezért ingyen adták át a csarnokot használatra az Erdei Zsolt és Wida József által vezetett csapatnak. Ezenfelül az önkormányzat évente 12 millió forinttal támogatja az akadémia működését. A hosszú távú építkezést szolgálja, hogy sikerült stratégiai együttműködést kialakítani az UTE-val.


– Újpestiként büszkeséggel tölt el, hogy Újpesten működik az akadémia, és a Fidesz határon túli ügyekkel foglalkozó igazgatójaként külön öröm számomra, hogy a határon túl is megvetette a lábát a magyar boksz, és a határon túli magyar fiatalok a boksz világában is integrálódnak, magyar válogatottak lehetnek. A kormány támogatásának köszönhetően a határon túli fejlesztésre az akadémia 450 millió forint támogatást nyert el. A Madárfészek Akadémia egy olyan sportág zászlóshajója, amely több szempontból is kedves nekünk, magyaroknak, akik büszkék vagyunk ökölvívó-hagyományainkra. Az ökölvívás sok esetben a hátrányos helyzetű gyerekek sportja, kitörési lehetősége. Köszönet jár a Bródy Imre Gimnáziumnak is, amely felvállalta a tehetséges, az ökölvívást versenyszerűen gyakorolni szándékozó fiatalok és fiatal felnőttek felkészítését az eredményes tanulásra.

Nemsokára benépesül a terem (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.