2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Debrecen

Konferencia a magyar városok védelméért

„Polgármesteri összefogás a bevándorlásszervező irodákkal szemben” címmel szervezett konferenciát a Megyei Jogú Városok Szövetsége Budapesten. A szervezet elnöke, Szita Károly, Kaposvár polgármestere az ország más településeinek vezetői mellett Papp Lászlót, Debrecen polgármesterét is meghívta és hozzászólásra kérte fel.

A debreceni városvezető beszédében kiemelte: – A debreceniek nem a karosszékből, a tévé előtt ülve láttak migránsokat, sőt a migránsok utcai rendbontását sem a kamerák felvételein keresztül tapasztalták meg, hanem a valóságban. Ugyanis a migrációval való együttélés 20 éven keresztül, 1995-től 2015-ig volt a debreceniek életének része, és ez alatt az idő alatt több mint 70 ezer bevándorló fordult meg a városban.Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) konferenciáján
MTI Fotó: Bruzák Noémi

– Menetrendszerűen törtek ki kisebb-nagyobb zavargások. Hol egy Korán, hol egy ellopottnak vélt 100 eurós, hol egy rossz pillantás miatt. Úgy vélem, sokan emlékszünk még azokra a képekre, amelyeken botokkal, vasrudakkal felfegyverkezett tomboló külföldiek Debrecenben kukákat gyújtogattak, randalíroztak, autókat támadtak meg, kövekkel dobálták a rendőrséget. Ha a befogadóállomás ma is működne, akkor Debrecen jelene nem a sikerekről és a fejlődésről, hanem a bizonytalanságról, a biztonsági kockázatokról, konfliktusokról szólna. Ezt akadályozta meg a kormány azon döntése, aminek következtében 2015 decemberében bezárta a befogadóállomást. Köszönöm a miniszterelnök úrnak és kormányának a migrációs ügyben képviselt határozott és következetes álláspontját. Ez a döntés ugyanis visszaadta a város nyugalmát, biztonságát, és ma már az egyik legbiztonságosabb megyeszékhelyként a város és a helyi gazdaság fejlesztésére fordítjuk az energiáinkat, aminek köszönhetően minden eddiginél nagyobb fejlesztések zajlanak, új gyárak épülnek, és új munkahelyek ezrei jöttek létre az elmúlt három évben – mondta Debrecen polgármestere.

– Magyarország érdeke az erős és stabil Európa az erős és stabil Magyarországgal. Az illegális migráció és az azt támogató szervezetek, Soros zsoldosai viszont gyengítik és destabilizálják Európát, ezzel együtt hazánkat is. Azért vagyunk most itt együtt, hogy megmutassuk: a miniszterelnök számíthat a polgármesterek támogatására, a kormánya mellett állunk. Megerősítjük a kötelező betelepítés elutasítása, a schengeni határok szigorú ellenőrzése, a Soros-terv végrehajtásának megakadályozása ügyében következetesen képviselt álláspontját a brüsszeli bürokratákkal szemben, de nem Európa ellen, hanem Európáért, Európa jövőjéért”tette hozzá Papp László.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.