EUR: 321,86 Ft
CHF: 281,07 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Belföld

Kórházban gyógyul a baltával fejbe vágott kiskutya

Újabb brutálisan megkínzott kutyus került a Noé Állatotthon gondozásába.  Jankóra helyi állatvédők bukkantak rá Kisterenyén egy zsákba kötözve, fejét baltával szétvágták. A rendőri helyszínelést követően eljárás indult ismeretlen tettes ellen.

Kisterenyei állatvédő, név szerint Paróczai Katalin Facebook-oldalán kért segítséget a keverék kutyus azonnali elhelyezését illetően. Jankó szerencsére hamar segítő kezekre talált a Noé Állatotthon jóvoltából, ahol a kutyus azóta is gyógyul. Ahogy a fotók is mutatják, koponyája betört, szeme bevérzett, pupillái fényre csak nagyon lassan reagálnak, nincs úgynevezett fenyegetési reflexe, így külső ingerekre alig reagál. Az egész fején, a szemhéjakon és orrháton is ödémák képződtek, szemeit alig tudja kinyitni. A helyi állatorvos életmentő ellátásban részesítette, ezt követően került az alapítvány jóvoltából kórházba, ahol folyamatos kezelés alatt áll.


– Jankó jelenleg is kórházban van, ám lassan-lassan javulni látszik az állapota, van remény.  A fejéből kivették a csontszilánkokat, kipucolták a sebet, – melyet egy balta okozott – majd összevarrták – nyilatkozta lapunka Schneider Kinga, a Noé állatotthon sajtóreferense, majd hozzátette: nagyon kell a drukk ennek az alig egy éves keverék fiúcskának. Reméljük, hogy a fiatal szervezete képes lesz leküzdeni a sokkot és regenerálódni a hatalmas traumából, mind testileg, mind lelkileg – mondta.

A kutyus egyelőre még nagyon gyenge, egyelőre nem tudni, hogy mennyi idő kell neki a teljes felépüléshez, és ahhoz, hogy egyszer valaki örökbe fogadhassa majd.
– Két napja van nálunk, jelen pillanatban még látni sem lát, reméljük mihamarabb javul az állapota.


Sajnos nagyon gyakoriak az ilyen típusú állatkínzásos esetek, szinte mindennap fény derül egyre. A tettesek azonban sajnos nagyon kevésszer kapják meg a nekik járó büntetés, egyelőre a bűnös kiléte ez esetben is ismeretlen.

A Noé Állatotthonnak nagyon sok a teendője januárban is, így várják lelkes önkéntesek jelentkezését, akik szívükön viselik a Jankóhoz hasonló bántalmazott, magára hagyott állatok sorsát.

– Nagyon boldogok vagyunk, ha jelentkeznek hozzánk önkéntesnek, hisz el kél a segítőkéz, akár a szombati nyílt napon, akár a hét bármely napján.

Jankó, az egy éves keverék kutyus
Forrás: Facebook, Noé Állatotthon Alapítvány

Kapcsolódó Cikkek

 • Gránátot találtak Lánchídnál!

  Gránátot találtak Lánchídnál!

  Aknagránát került elő a fővárosban, a Lánchíd pesti hídfőjénél szerda délután; a tűzszerészek a robbanótestet elszállították – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

 • Országos közlekedésbiztonsági kampány: “Látni és látszani”

  Országos közlekedésbiztonsági kampány: “Látni és látszani”

  A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető országos közlekedésbiztonsági kampány indult szerdán; a részt vevő gépjárművezetők térítésmentesen vizsgáltathatják át autójuk világító berendezéseit, gumiabroncsait és ellenőriztethetik a látásukat.

 • Orbán: Harcban állunk, de jól állunk

  Orbán: Harcban állunk, de jól állunk

  “Harcban állunk, de jól állunk” – fogalmazott a miniszterelnök Brüsszelben, az Európai Néppárt csúcstalálkozójára érkezve újságíróknak a migráció és a határvédelemmel kapcsolatos kérdésre.