2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb II.kerület

Kórházbővítés

A Széher úti Szent Ferenc Kórház több mint hárommilliárd forintos támogatással százötven ágyas, komplex kardiológiai rehabilitációs szakkórházzá bővül a következő években.

Teljes fejlesztési és bővítési tervét az Egészséges Budapestért Programmal összhangban dolgozták ki, a beruházás első szakasza várhatóan 2018-ra, a régi épület felújítása 2019-re várható. A beruházás befejeztével egy százötven férőhelyes, egy- és kétágyas, fürdőszobás kórtermekkel és két műszakos ambulanciával ellátott modern kórház várja majd a II. kerületi betegeket is.


Toldy-Schedel Emil, a Szent Ferenc Kórház főigazgatója ( Fotó: Sáfár Tibor )

Az új szárny alapkőletételén dr.Toldy-Schedel Emil, a kórház főigazgatója, az Egyházi Kórházak Szövetségének elnöke elmondta: a kórházat törekvéseiben végig támogatta a II. Kerületi Önkormányzat, majd a kormány is melléjük állt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.