EUR: 317,77 Ft
CHF: 280,50 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb XVII.kerület

Különdíjat nyertek a gregorosok

Az FKF Nonprofit Zrt. 2017-ben is meghirdette az évek óta nagy népszerűségnek örvendő Gyermekrajz- és Szépírói pályázatát. A felhívásra rekordmennyiségű pályamű érkezett: több mint 1200 rajz és közel 140 írásmű. A pályázat ezúttal A Hulladék-tengeren innen és túl címet viselte, és ezzel az óceánokban úszó, gigantikus méretű szemétszigetekre kívánták felhívni a gyerekek, fiatalok figyelmét, illetve arra ösztönözték őket, hogy kínáljanak megoldásokat a probléma felszámolására. A környezettudatos nevelésre mindig gondot fordító Gregor József Általános Iskola különdíjat nyert.

Az FKF Nonprofit Zrt. célja többek közt az, hogy pályázataival hozzájáruljon a tehetséges gyermekek, fiatalok képességeinek fejlesztéséhez, a programok révén pedig a környezettudatos gondolkodásra nevelje a felnövekvő generációkat. Közleményükből kiderül, hogy a pályázatokat elbíráló zsűri tagjai a műfajok neves szakembereiből állt.


A Gyermekrajz-pályázaton az FKF Nonprofit Zrt. a kreatív és alkotni vágyó gyerekeknek adott teret gondolataik, ötleteik megformálására, megrajzolására. A pályázatra óvodás, alsós, felsős és középiskolás korosztályokban lehetett nevezni. Az alkotásokat a zsűri elnöke, Fábián Noémi képzőművész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Budai Rajziskola tanára, valamint az FKF Nonprofit Zrt. Edukációs Csoportjának munkatársai bírálták el. A legjobb pályaműveket beküldő jelentkezők értékes díjakban részesültek. A négy fődíjas pályázó kiemelt jutalma az volt, hogy felnagyított rajzuk felkerült egy-egy kukásautó mindkét oldalára.

A Szépírói pályázaton az írást kedvelő iskolások különböző műfajokban fogalmazhatták meg, hogy miként szabadítanák meg a hulladéktól a természetet. Az idei pályázaton az alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás diákok különböző műfajokban elkészített munkáit Csukás István Kossuth-díjas író, valamint az FKF Nonprofit Zrt. Edukációs Csoportjának munkatársai értékelték. Az írásművekből és a nyertes rajzokból az FKF könyvet készített A Hulladék-tengeren innen és túl címmel.


A kerületi Gregor suli gondolt egy merészet és száz pályaművet küldött be, amiért különdíjjal ismerték el, hogy az intézmény ilyen kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos életmódra. A pályázó gyerekek a díjon kívül Csukás Istvánnal is fotózkodhattak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.