2019. január 16., szerda
Gusztáv

Sport

Leekens: Nem az eredmény lesz a legfontosabb

Hazai pályán mutatkozhat be Georges Leekens szövetségi kapitány, ugyanis a magyar labdarúgó-válogatott Kazahsztánnal és Skóciával játszik felkészülési mérkőzést márciusban.

Az mlsz.hu szerint a FIFA és az UEFA versenynaptárában a nemzeti válogatottaknak március 19-27. között van lehetősége barátságos mérkőzéseket játszani. Ennek tudatában Dzsudzsák Balázsék március 23-án Kazahsztán ellen lépnek majd pályára a Groupama Arénában 19.00-tól, majd négy nappal később, március 27-én szintén hazai pályán mérkőznek meg Skóciával 20.00-tól.


– Két nagyon érdekes mérkőzés vár ránk márciusban, hiszen két hazai mérkőzéssel indítjuk el a válogatott életét. Ez egy teljesen új kezdetet jelent, vagyis a múltban történtekkel már egyáltalán nem szeretnénk foglalkozni. Két teljesen eltérő stílusú csapat ellen tudjuk majd kipróbálni magunkat – alapvető szempont volt az ellenfelek kiválasztásakor, hogy minél többféle helyzetben, több játékstílus ellen derüljön ki a válogatottról, hogy mire képes. Kazahsztán védekező és nagyon szervezett focit játszik, nekünk pedig fontos lemérnünk, hogy az új elképzeléseinkből mit és hogyan tudunk majd megvalósítani ellenük. Az ennyire defenzív csapatok ellen mindig nagyon nehéz játszani. Skócia teljesen más stílusban játszik, ők ugyebár az brit stílusú labdarúgás képviselői, ráadásul az európai válogatottak sorrendje alapján nagyon hasonló játékerőt képviselnek, mint mi. Fontos, hogy egy ilyen stílusú és erősségű csapat ellen is lássuk, mit tudunk – nyilatkozta Leekens az mlsz.hu-nak.

Telki, 2017. október 30.
A belga Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya a szövetség sajtótájékoztatóján Telkiben 2017. október 30-án. Leekens november közepétől veszi át az irányítást.
MTI Fotó: Illyés Tibor

A belga kapitány a meccsek tétjére is kitért.


– Ezen a két mérkőzésen nem az eredmény lesz a legfontosabb, hanem hogy lássuk, hogyan tudja a csapat megvalósítani az elképzeléseinket. Emellett a másik kiemelten fontos szempont, hogy a két hazai mérkőzésen a csapat újra találkozik a szurkolókkal, és nagyon fontos, hogy ők újra a csapat mögé álljanak. Ez viszont nem fog az ölünkbe hullani, ezt ki kell érdemelnie a csapatnak a pályán mutatott odaadással, elszántsággal, küzdeni akarással. Úgy kell játszanunk, hogy ismét büszkék lehessenek a válogatottra! Minden sportolóval és csapattal megesik, hogy botlik. Ilyenkor a legfontosabb, hogy úgy álljon fel a padlóról, ahogy az sportemberekhez illő és méltó. A következő időszak erre is lehetőséget ad majd – mondta.

Ami az ellenfeleket illeti. Kazahsztán ellen 2014-ben játszott a válogatott szintén egy barátságos mérkőzést. Akkor Priskin Tamásnak, Varga Rolandnak és egy öngólnak köszönhetően 3-0-ra nyertünk.

Skócia ellen nyolcszor lépett pályára a magyar válogatott, legutóbb egy 2004-ben. Az a meccs 3-0-ás magyar sikerrel zárult. Összességében véve a skótok elleni mérlegünk 4 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereségből áll.

Egyelőre tehát ez a két mérkőzés biztos a csapat számára, azonban a teljes versenynaptárat január 24. után jelentik majd be, hiszen ezen a napon sorsolják a Nemzetek Ligája programját.

Kapcsolódó Cikkek