EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 20., vasárnap
Vendel

Külföld

Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább tíz merényletkísérletét sikerült meghiúsítani az elmúlt hónapokban Libanonban köszönhetően azoknak az információknak, amelyekhez a hatóságok a terrorszervezet egyik őrizetbe vett, majd beépített ügynökként alkalmazott tagja révén jutottak – közölte pénteken a libanoni belügyminiszter.

Sajtótájékoztatóján Nuhad Masnuk elmondta, hogy az Abu-Dzsaafar el-Iráki néven ismert férfit tavaly júniusban vette őrizetbe a rendőrség. El-Iráki 2016 végén érkezett Libanonba terrortámadások megszervezésének és terrorsejtek létrehozásának feladatával. A férfi emiatt rendszeres kapcsolatban állt az Iszlám Állam szíriai és iraki vezetőivel.


Rendhagyó módon azonban az esetet nem hozták nyilvánosságra annak érdekében, hogy a hatóságok beépített ügynökként alkalmazzák. Erről még el-Iráki családtagjai sem tudtak – tette hozzá a libanoni belügyi tárca vezetője.

Nuhad Masnuk videofelvételeket mutatott be a műveletről és azokról a dzsihadistákról, akikkel el-Iráki mint beépített ügynök találkozott.

A libanoni külügyminiszter szerint különösen hasznosnak bizonyultak azok az előzetes információk, amelyek szerint az Iszlám Állam terrortámadást készült végrehajtani a karácsonyi időszakban, robbanómellényt viselő és gépfegyverekkel felfegyverkezett dzsihadistákat “bevetve”.

Kapcsolódó Cikkek