EUR: 319,65 Ft
CHF: 277,06 Ft
2018. május 26., szombat
Evelin, Fülöp

Külföld

Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább tíz merényletkísérletét sikerült meghiúsítani az elmúlt hónapokban Libanonban köszönhetően azoknak az információknak, amelyekhez a hatóságok a terrorszervezet egyik őrizetbe vett, majd beépített ügynökként alkalmazott tagja révén jutottak – közölte pénteken a libanoni belügyminiszter.

Sajtótájékoztatóján Nuhad Masnuk elmondta, hogy az Abu-Dzsaafar el-Iráki néven ismert férfit tavaly júniusban vette őrizetbe a rendőrség. El-Iráki 2016 végén érkezett Libanonba terrortámadások megszervezésének és terrorsejtek létrehozásának feladatával. A férfi emiatt rendszeres kapcsolatban állt az Iszlám Állam szíriai és iraki vezetőivel.


Rendhagyó módon azonban az esetet nem hozták nyilvánosságra annak érdekében, hogy a hatóságok beépített ügynökként alkalmazzák. Erről még el-Iráki családtagjai sem tudtak – tette hozzá a libanoni belügyi tárca vezetője.

Nuhad Masnuk videofelvételeket mutatott be a műveletről és azokról a dzsihadistákról, akikkel el-Iráki mint beépített ügynök találkozott.

A libanoni külügyminiszter szerint különösen hasznosnak bizonyultak azok az előzetes információk, amelyek szerint az Iszlám Állam terrortámadást készült végrehajtani a karácsonyi időszakban, robbanómellényt viselő és gépfegyverekkel felfegyverkezett dzsihadistákat “bevetve”.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egy hónapra elérhetetlenné válhat a YouTube

    Egy hónapra elérhetetlenné válhat a YouTube

    Elrendelte az egyiptomi legfelső bíróság szombaton, hogy a hatóságok egy hónapra tegyék elérhetetlenné az országban a YouTube videomegosztó oldalt egy Mohamed prófétát gyalázó videó miatt – közölte a Reuters hírügynökséggel az az ügyvéd, aki mg 2013-ban feljelentést tett az ügyben.