2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Sopron

Lendületben a Blues Hangers

Rendkívül termékenyen zárta az óesztendőt és lendületesen kezdte az újat a Blues Hangers. A soproni formáció eddig be nem mutatott felvételekkel lepte meg közönségét és idén még nagyobb tervei vannak a zenészeknek. Szőke Gergellyel, az egyik oszlopos taggal beszélgettünk.

– Különleges formáját választottátok a promóciónak, hiszen tavaly az év végén rendszeresen jelentkezett új dalokkal a zenekar. Mit kell tudni ezekről a számokról?
– Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem új dalokat vettünk fel, hanem a két évvel ezelőtt elkészült, de be nem mutatott felvételeket javítottuk fel. Az azóta bekövetkezett tagcsere és kibővülés megkövetelte a felvételek megváltoztatását, újrakeverését.
– Miként reagált a közönség?
– Négyszámos EP-t készítettünk. Úgy voltunk vele, hogy nem keresünk kiadót, hanem megpróbáljuk kihasználni a mai modern technika előnyeit. Így jutottunk arra az elhatározásra, hogy advent előtt négy héttel minden hétfőn posztolunk egy-egy számot. Nem eladásra szántuk az anyagot, így az interneten mindenki elérheti és meghallgathatja a számainkat. A közönség, ismerősök örömmel fogadták a hanganyagot, és olyan emberektől is kaptunk visszajelzést, hogy jó úton halad a projekt, akik eléggé benne vannak a szakmában. Itt elsősorban a pesti, illetve az ország egyéb részeiről származó blueszenészekről beszélek.


Nagy tervei vannak az új esztendőre a soproni blues zenészeknek
Fotó: Dr. Nagy Attila

– Milyen évet zárt a Blues Hangers?
– Amit szerettünk volna, azt elértük! Egy összetartó, a hét minden napján egymásra is számítható csapatot sikerült összekovácsolni, de a fellépések terén is fejlődtünk. Több a jamelés a színpadon, sokkal felszabadultabbak vagyunk, élvezzük, amit csinálunk. Át tudtuk lépni a város határait és eljutottunk például Budapestre. De talán a leginkább említésre méltó a komáromi erődben megszervezett Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál, ahol kapásból kaptunk egy lengyel meghívást. Tanultunk új számokat, ezeket még be sem mutattuk a nagyérdeműnek, de ami késik, nem múlik.
– 2018-ban mik a legfőbb tervek?
– Igyekszünk ezen az úton maradni, de talán a legkiemelkedőbb az lenne, ha eljuthatnánk mondjuk egy amerikai autós rockabilly/blues találkozóra, vagy Magyarország egyik legnagyobb bluesfesztiváljainak egyikére. Ide még szakmai segítséggel is nehéz a bekerülés. Emellett a VOLT-ot is megcélozzuk. Tavasztól zenekari póló és szerzői kiadású CD megrendelésére is lesz lehetőség, ha valaki támogatni szeretne minket.
– Külföldön is megfordul a Blues Hangers?
– Kaptunk már egy-két felkérést. Örülnénk, ha eljuthatnánk füstös bluesklubokba vagy -kocsmákba, hiszen külföldön ennek a műfajnak sokkal nagyobb hagyománya van, mint itthon. Van már kontaktunk Németországba és szervezés alatt van egy bécsi buli is.

A soproni zenészek hitelesen képviselik a blues műfajt
Fotó: Dr. Nagy Attila

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.