EUR: 317,85 Ft
CHF: 280,83 Ft
2019. január 24., csütörtök
Timót

Belföld

Létrehozták a Kárpát-medencei irodahálózatot

Összhangban a Magyar Kormány nemzetpolitikai és külgazdasági célkitűzéseivel a Magyar Nemzeti Kereskedőház stratégiai célja a határokon átívelő magyar-magyar gazdasági kapcsolatok erősítése, Magyarország és a közép-európai régió országai közötti együttműködések dinamizálása.

A Kereskedőház e cél elérése érdekében létrehozta kárpát-medencei irodahálózatát a szomszédos országok magyarlakta területein és Lengyelországban.


Szervezetileg a 22 képviseletből álló közép-európai irodahálózat kiegészül a magyarországi megyeszékhelyeken működő 13 MNKH irodával, így teljes lefedettséget biztosítva hazánk és a környező országok tekintetében.

Az irodahálózat fő feladata a határokon átívelő gazdaságfejlesztés mellett a sikeres exporttevékenység megkezdéséhez szükséges tudás és kapcsolatrendszer biztosítása a magyar vállalkozások számára.

Az irodák szolgáltatási portfóliója kiterjed továbbá szakkiállításokon való részvétel biztosítására, üzletember találkozók, fórumok, konferenciák és képzések szervezésére, pályázati tanácsadásra, tolmácsolásra, naprakész piaci, jogi és gazdasági információk biztosítására, illetve cégre szabott üzletfejlesztési és exportfejlesztési tanácsadásra.

Szervezetileg a 22 képviseletből álló közép-európai irodahálózat kiegészül a magyarországi megyeszékhelyeken működő 13 MNKH irodával, így teljes lefedettséget biztosítva hazánk és a környező országok tekintetében.

Az első képviselet megnyitása óta több mint 5,2 milliárd forint értékű üzletkötés jött létre az irodák aktív szakmai közreműködésének köszönhetően.

Irodák országonként:

 • Ausztria – 1 iroda (Kismarton)
 • Horvátország – 1 iroda (Eszék)
 • Lengyelország – 1 iroda (Krakkó)
 • Románia – 7 iroda (Szatmárnémeti, Marosvásárhely, Kolozsvár, Székelyudvarhely, Nagyvárad, Arad, Sepsiszentgyörgy)
 • Szerbia – 2 iroda (Szabadka, Újvidék)
 • Szlovákia – 7 iroda (Kassa, Párkány, Ipolyság, Dunaszerdahely, Érsekújvár, Királyhelmec, Rimaszombat)
 • Szlovénia – 1 iroda (Lendva)
 • Ukrajna – 2 iroda (Beregszász, Ungvár)

Kapcsolódó Cikkek

 • Századvég: Ellenőrizzék a nemzetek az EB-t

  Századvég: Ellenőrizzék a nemzetek az EB-t

  A közelmúltban az EU-t irányító Európai Bizottság rendkívüli  gondot fordított a tagállami költések ellenőrzésére, de hogy maga a Bizottság mire költi a tagállami befizetéseket, az a tagállamok számára egyáltalán nem transzparens. Ezért a Századvég Alapítvány kidolgozott egy javaslatot, amelynek célja egy uniós hivatal felállítása, amely valamennyi intézményi kiadás pénzügyi ellenőrzését végezné, hogy így biztosítsák: a Bizottság valóban az európai emberek javát szolgáló intézkedésekre költse a közös EU-s vagyont, ne ellentétes célokat szolgáló magánszemélyek és szervezetek kifizetőhelyeként működjön.

 • Brutális szkinhedvezér volt Sneider

  Brutális szkinhedvezér volt Sneider

  Újabb részletek láttak napvilágot abból a büntetőügyből, amely során a Jobbik mostani elnöke, Sneider Tamás a rendszerváltás idején szkinhed társaival agyba-főbe vert egy cigányembert és amiért 8 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

 • Sikeres volt a nemzeti konzultáció

  Sikeres volt a nemzeti konzultáció

  A közelmúlt legsikeresebb nemzeti konzultációja zajlott 2017 év végén, a családok védelméről  szóló kérdőívet ugyanis 1,4 millióan töltötték ki, és minden kérdésnél 90 százalék fölötti volt az igen válaszok aránya.

 • Angyalkák a földön

  Angyalkák a földön

  Gondolta volna a fene, hogy a Magyar Kultúra Napja kapcsán angyalkák lepik el Rákosmentét.