2018. október 24., szerda
Salamon

Belföld

Létrehozták a Kárpát-medencei irodahálózatot

Összhangban a Magyar Kormány nemzetpolitikai és külgazdasági célkitűzéseivel a Magyar Nemzeti Kereskedőház stratégiai célja a határokon átívelő magyar-magyar gazdasági kapcsolatok erősítése, Magyarország és a közép-európai régió országai közötti együttműködések dinamizálása.

A Kereskedőház e cél elérése érdekében létrehozta kárpát-medencei irodahálózatát a szomszédos országok magyarlakta területein és Lengyelországban.


Szervezetileg a 22 képviseletből álló közép-európai irodahálózat kiegészül a magyarországi megyeszékhelyeken működő 13 MNKH irodával, így teljes lefedettséget biztosítva hazánk és a környező országok tekintetében.

Az irodahálózat fő feladata a határokon átívelő gazdaságfejlesztés mellett a sikeres exporttevékenység megkezdéséhez szükséges tudás és kapcsolatrendszer biztosítása a magyar vállalkozások számára.

Az irodák szolgáltatási portfóliója kiterjed továbbá szakkiállításokon való részvétel biztosítására, üzletember találkozók, fórumok, konferenciák és képzések szervezésére, pályázati tanácsadásra, tolmácsolásra, naprakész piaci, jogi és gazdasági információk biztosítására, illetve cégre szabott üzletfejlesztési és exportfejlesztési tanácsadásra.

Szervezetileg a 22 képviseletből álló közép-európai irodahálózat kiegészül a magyarországi megyeszékhelyeken működő 13 MNKH irodával, így teljes lefedettséget biztosítva hazánk és a környező országok tekintetében.

Az első képviselet megnyitása óta több mint 5,2 milliárd forint értékű üzletkötés jött létre az irodák aktív szakmai közreműködésének köszönhetően.

Irodák országonként:

 • Ausztria – 1 iroda (Kismarton)
 • Horvátország – 1 iroda (Eszék)
 • Lengyelország – 1 iroda (Krakkó)
 • Románia – 7 iroda (Szatmárnémeti, Marosvásárhely, Kolozsvár, Székelyudvarhely, Nagyvárad, Arad, Sepsiszentgyörgy)
 • Szerbia – 2 iroda (Szabadka, Újvidék)
 • Szlovákia – 7 iroda (Kassa, Párkány, Ipolyság, Dunaszerdahely, Érsekújvár, Királyhelmec, Rimaszombat)
 • Szlovénia – 1 iroda (Lendva)
 • Ukrajna – 2 iroda (Beregszász, Ungvár)

Kapcsolódó Cikkek

 • Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az LMP-s

  Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az LMP-s

  Azzal, hogy megpróbálta hírbe hozni a miniszterelnököt, Demeter Márta a honvédelmi bizottság alelnöke bizalmas adatokat hozott nyilvánosságra, ezért Németh Szilárd honvédelmi államtitkár felszólította az LMP-t: hívja vissza képviselőjét a bizottságból.

 • Orbán: Európa erejét a nemzetállamok adják

  Orbán: Európa erejét a nemzetállamok adják

  Európa nagyságát, erejét és dicsőségét az egymással egyszerre versenyző és együttműködő nemzetállamok adták – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Terror Háza Múzeumnál mondott beszédében az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján.