EUR: 321,15 Ft
CHF: 284,72 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Tatabánya

Leukémiás kisfiúért fociztak

A Jubileum Parkban rendeztek jótékonysági focitornát a tízéves Horváth Márkért, aki a rák súlyos fajtájával, a leukémiával küzd. A befolyt összeggel Márkot és családját támogatták.

Márk anyukája egyedül neveli három gyermekét, és Márk betegsége óta dolgozni sem tud – mesélt a család hátteréről Vajda Vivien főszervező. – Mindenki különböző összeggel támogatja a családot: egyesek a nevezési díjat ajánlották fel, más csapatok ezen felül is gyűjtöttek még. Ilyen nehéz helyzetben minden forint jól jön a nehéz helyzetbe került családnak.


Az érdeklődés nagy volt, így nem tudott minden csapat a pályára lépni, de ők is adományoztak a súlyos betegséggel küzdő kisfiúért. Horváth Márkot augusztusban vitte el orvoshoz az édesanyja, akkor derült ki, hogy leukémiás. Azóta a nemzetközi várólistára is felkerült a kisfiú, hogy a csontvelő-transzplantációhoz találjanak neki donort. Jelenleg szükség esetén vért, valamint kéthetente kemoterápiát kap. Aki úgy gondolja, megfelelő őssejtdonor lehet, az az Országos Vérellátó Szolgálatnál jelentkezhet. A szolgálat tatabányai vérellátó központja a Semmelweis úton van.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.