2018. október 20., szombat
Vendel

Egyéb Tatabánya

Leukémiás kisfiúért fociztak

A Jubileum Parkban rendeztek jótékonysági focitornát a tízéves Horváth Márkért, aki a rák súlyos fajtájával, a leukémiával küzd. A befolyt összeggel Márkot és családját támogatták.

Márk anyukája egyedül neveli három gyermekét, és Márk betegsége óta dolgozni sem tud – mesélt a család hátteréről Vajda Vivien főszervező. – Mindenki különböző összeggel támogatja a családot: egyesek a nevezési díjat ajánlották fel, más csapatok ezen felül is gyűjtöttek még. Ilyen nehéz helyzetben minden forint jól jön a nehéz helyzetbe került családnak.


Az érdeklődés nagy volt, így nem tudott minden csapat a pályára lépni, de ők is adományoztak a súlyos betegséggel küzdő kisfiúért. Horváth Márkot augusztusban vitte el orvoshoz az édesanyja, akkor derült ki, hogy leukémiás. Azóta a nemzetközi várólistára is felkerült a kisfiú, hogy a csontvelő-transzplantációhoz találjanak neki donort. Jelenleg szükség esetén vért, valamint kéthetente kemoterápiát kap. Aki úgy gondolja, megfelelő őssejtdonor lehet, az az Országos Vérellátó Szolgálatnál jelentkezhet. A szolgálat tatabányai vérellátó központja a Semmelweis úton van.

Kapcsolódó Cikkek