EUR: 322,54 Ft
CHF: 281,98 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb XII.kerület

Lóvasút kultúrközpont

Kulturális és rendezvényközpont, valamint a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény otthona lett a Zugligeti út 64. szám alatti, műemlékvédelem alatt álló egykori lóvasút-végállomás felújított épülete.

A Lóvasútban múzeumpedagógiai foglalkozások, vendéglátóhely, információs pont, raktárak és irodák is helyet kaptak, kiállítások, kulturális és üzleti rendezvényekkel várják az érdeklődőket. A MOM Kulturális Központ telephelyeként üzemelő épület hétfőn és kedden zárva tart, szerdától vasárnapig azonban 10–18 óráig látogatható.

Normafa lóvasút (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.