2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb XII.kerület

Lóvasút kultúrközpont

Kulturális és rendezvényközpont, valamint a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény otthona lett a Zugligeti út 64. szám alatti, műemlékvédelem alatt álló egykori lóvasút-végállomás felújított épülete.

A Lóvasútban múzeumpedagógiai foglalkozások, vendéglátóhely, információs pont, raktárak és irodák is helyet kaptak, kiállítások, kulturális és üzleti rendezvényekkel várják az érdeklődőket. A MOM Kulturális Központ telephelyeként üzemelő épület hétfőn és kedden zárva tart, szerdától vasárnapig azonban 10–18 óráig látogatható.

Normafa lóvasút (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.