EUR: 317,84 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Külföld

Lövöldözés volt Denver mellett, egy rendőrt agyonlőttek

Lövöldözés tört ki a coloradói Denver Highlands Ranch nevű elővárosában helyi idő szerint vasárnap reggel. Az első jelentésekkel ellentétben, amelyek több halottról szóltak, a lövöldözésnek egyetlen halálos áldozata van.

Értesülések szerint a helyi seriff egyik, 29 éves helyettese vesztette életét. A seriff négy másik helyettesét lövés érte, de életben vannak, s valamennyiüket kórházban ápolják. A lövöldözésben két civil is megsebesült, egyikük sincs életveszélyes állapotban.


A Douglas megyei seriff, Tony Spurlock sajtóértekezletén azt mondta: “az elkövető valószínűleg életét vesztette” a rendőrökkel kialakult tűzharcban. A lövöldözés egy családi vita során robbant ki, a megsebesült civilek a ház lakói. Az elkövető – aki büntetlen előéletű volt – több mint száz lövést adott le.

A seriff hivatala helyi idő szerint még délelőtt Twitter-üzenetben hívta fel a településen élőket, hogy keressenek menedéket, ne menjenek ki az utcára, otthonaikban ne közelítsék meg az ablakokat. A bejegyzésben a hivatal “aktív bűnügyi helyszínnek” nyilvánította a környéket, de akkor még nem közölt részleteket a történtekről.

Jason Blanchard, a seriff helyettese a Denver Post című lap internetes kiadását arról tájékoztatta, hogy reggel telefonhívásra vonultak ki egy házhoz, ám több rendőrt meglőtt az elkövető.

A rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nagy erőkkel vonult a helyszínre, Highlands Ranchet lezárták és átmeneti menedékszállást is nyitottak a környéken élőknek. Az FBI munkatársa, aki jelen volt a seriff sajtótájékoztatóján, a Szövetségi Nyomozó Iroda teljes támogatásáról biztosította a helyi rendőri erőket.

Donald Trump elnök Twitter-bejegyzésben fejezte ki együttérzését az áldozatoknak és családtagjaiknak.

Kapcsolódó Cikkek