2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Zalaegerszeg

Madárvárta farsangi játszóház

Január 20-án, szombaton az Apáczai ÁMK-ban várják a szervezők a farsangra hangolódni, a madarakat kertjükbe csalogatni vágyó kicsiket és nagyokat. Madáretetők hagyományos, természetes, újrahasznosított anyagokból, farsangi maszkok készítése, közös fánksütés szerepel a programban 9–13 óra között.

Akik kedvet kaptak a kis madarak etetéséhez, megtanulhatják a legegyszerűbb fortélyokat, hogyan készítsenek éhes szájakat vonzó  kreatív etetőket szinte fillérekből. Egy félbevágott, kibelezett narancsból például nagyszerű etető készülhet, elég néhány lyukat fúrnunk rá, majd két zsinórt áthúzni azokon. De tejes- és üdítőspalackból is készíthetünk, konzervdobozból és tojástartóból pedig egyszerre több madarat is jóllakathatunk. A farsangi időszak hivatalosan január 6-án kezdődött, azaz vízkereszttől hamvazószerdáig tart, amikor is indul a böjti időszak. Itt az ideje tehát az álarckészítésnek is, amelyet akár egy egyszerű papírtányérból megalkothatunk.


Csak természetes, egyszerű alapanyagokból -képünk a tavalyi rendezvényen készült Fotó: Wohner Csaba

Együtt ügyeskedni a legjobb-fotónk a tavalyi rendezvényen készült Fotó: WohnerCsaba

Készül a madáretető-képünk a tavalyi rendezvényen készült Fotó: Wohner Csaba

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.