EUR: 317,84 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Tech

Magyar szoftver hódít az e-bike-gyártóknál

A GPS Tuner, a világ vezető e-bike-szoftvercége immár kilencedik alkalommal állít ki a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n (CES). Idén a világszerte úttörőnek számító Total Data Sense technológiájukat fogják bemutatni az amerikai piaci szereplőknek.

A GPS Tuner e-bike-szoftverét több mint félmillióan használják anélkül, hogy sejtenék. Ez azért lehetséges, mert a GPS Tuner partnerei azok a gyártók, amelyek az elektromos bicikliket összeállítják vagy azok kulcsfontosságú részeit, mint például a motort vagy az akkumulátort gyártják. A tízéves vállalat budapesti fejlesztőközpontja az iparágat meghatározó német, holland és ázsiai gyártókat látja el a legfejlettebb e-bike-szoftverrel.


Hogy az e-bike elektromos motorjának rásegítése sose hagyjon cserben, a GPS Tuner újabb szoftverei  a múltbeli teljesítmény, a felhasználó egyedi szokásai alapján előre jelzik, hogy az akkumulátor töltöttsége kitart-e a célig, ha kell, a szoftver újratervezi az útvonalat, hogy elkerüljük az energiaelszívó emelkedőket.

A Las Vegas-i show-n a mai csúcstechnológiát jelentő Total Data Sense szoftver és szerver debütál az amerikai piacon. Ezzel a GPS Tuner az első olyan cég, amely létre tud hozni folyamatos, valós idejű kommunikációt egy e-bike és más külső eszközök között. Ezáltal értékes működési adatokat tud kinyerni a motor vagy az akkumulátor állapotáról, a gyártók pedig azonnal nyomon követhetik és akár előre is jelezhetik a meghibásodásokat – időt és pénzt spórolva a felhasználónak.

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyarok egyre többet költenek videojátékokra

  A magyarok egyre többet költenek videojátékokra

  Magyarországon a felnőtt lakosság 60 százaléka videojátékozik, és folyamatosan nő az erre fordított összeg is, évente nagyjából 41 milliárd forintos forgalmat generál a videojátékozás az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft.

 • Eljárás indult a Twitter és a Facebook ellen

  Eljárás indult a Twitter és a Facebook ellen

  Közigazgatási eljárást indított a Twitter és a Facebook ellen az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor), amiért a két amerikai közösségi szolgáltató a vonatkozó törvény értelmében nem Oroszországban tárolta a helyi felhasználók személyes adatbázisát.

 • Fiatalok a Szaturnusz gyűrűi

  Fiatalok a Szaturnusz gyűrűi

  A Szaturnusz gyűrűi, melyek a Naprendszer legkülönlegesebb látványosságai közé tartoznak, az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) kutatói szerint nagyon fiatalok: 10–100 millió évesek lehetnek.

 • A kriptovaluta-bányászati támadások az okosotthonokat is veszélyeztetik

  A kriptovaluta-bányászati támadások az okosotthonokat is veszélyeztetik

  Az idén tovább nő a fertőzött gépek segítségével, a felhasználó tudta és engedélye nélkül végzett (cryptojacking) kriptovaluta-bányászattal összefüggő támadások száma, miközben a kiberbűnözők okoseszközöket és otthoni okosmegoldásokat is felhasználnak majd a bányászfarmok építéséhez – derül ki az ESET IT-biztonsági vállalat 2019-es kiberbiztonsági előrejelzéséből.