2019. október 19., szombat
Nándor

Tech

Magyar szoftver hódít az e-bike-gyártóknál

A GPS Tuner, a világ vezető e-bike-szoftvercége immár kilencedik alkalommal állít ki a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n (CES). Idén a világszerte úttörőnek számító Total Data Sense technológiájukat fogják bemutatni az amerikai piaci szereplőknek.

A GPS Tuner e-bike-szoftverét több mint félmillióan használják anélkül, hogy sejtenék. Ez azért lehetséges, mert a GPS Tuner partnerei azok a gyártók, amelyek az elektromos bicikliket összeállítják vagy azok kulcsfontosságú részeit, mint például a motort vagy az akkumulátort gyártják. A tízéves vállalat budapesti fejlesztőközpontja az iparágat meghatározó német, holland és ázsiai gyártókat látja el a legfejlettebb e-bike-szoftverrel.


Hogy az e-bike elektromos motorjának rásegítése sose hagyjon cserben, a GPS Tuner újabb szoftverei  a múltbeli teljesítmény, a felhasználó egyedi szokásai alapján előre jelzik, hogy az akkumulátor töltöttsége kitart-e a célig, ha kell, a szoftver újratervezi az útvonalat, hogy elkerüljük az energiaelszívó emelkedőket.

A Las Vegas-i show-n a mai csúcstechnológiát jelentő Total Data Sense szoftver és szerver debütál az amerikai piacon. Ezzel a GPS Tuner az első olyan cég, amely létre tud hozni folyamatos, valós idejű kommunikációt egy e-bike és más külső eszközök között. Ezáltal értékes működési adatokat tud kinyerni a motor vagy az akkumulátor állapotáról, a gyártók pedig azonnal nyomon követhetik és akár előre is jelezhetik a meghibásodásokat – időt és pénzt spórolva a felhasználónak.

Kapcsolódó Cikkek