EUR: 319,46 Ft
CHF: 282,10 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb IX.kerület

Magyarország képeken

Történelmi Magyarország címmel Molnárné Golda Magdolna képeiből nyílt kiállítás a Ferencvárosi Művelődési Központban. Kevesen tudják, de a művész fia unszolására kezdett el festeni, ma már szinte minden hónapban van valahol egy kiállítása.

A sokoldalú művész tus- és pácrajzai, olajfestményei mellett pasztellkrétával is készít képeket. Életszeretete, optimista gondolkodása, mindenki felé nyitott, barátságos természete tükröződik a képein, amelyek képesek bárki arcára mosolyt csalni. Pedig a Budafokon élő lokálpatrióta csak nyugdíjas korában kezdett festeni.
– A fiamnak köszönhetem, hogy elkezdtem festeni. Édesanyám eltette ugyanis a gyermekkori rajzfüzetemet, és amikor meglátta a fiam, azt kérdezte tőlem: Anya, te miért nem rajzolsz? Így van az, amikor a Jóisten másokkal üzen, hogy mi a dolgunk. És hát ennyi minden belefért a nyugdíjas éveimbe! – mesélte korábban a Lokálnak Golda Magdolna.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.