EUR: 322,54 Ft
CHF: 281,98 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Nyíregyháza

Makkegészséges az év első újszülöttje

Január 1-jén született meg a Nyíregyházi Állatparkban az idei esztendő első újszülöttje, egy fehér bivalyborjú. Az apróság már megtekinthető a Magyar Parasztudvart bemutató kifutórendszerben.

A kis nőstény 300 nap vemhesség után jött világra, s a magas zsírtartalmú tejnek köszönhetően rohamtempóban erősödik és növekszik.

A fehér színű bivaly igazi különlegességnek számít
(Fotó: Nyíregyházi Állatpark)

A fehér színű bivaly igazi különlegességnek számít, hiszen a fajra általában a fekete vagy a sötétbarna szőr jellemző. A Nyíregyházi Állatpark bivalygulyájában – ahol a fekete színű idegen vérvonalú nőstény állat is erősen védi az újszülöttet – a kicsivel együtt jelenleg három tehén él.

(Fotó: Nyíregyházi Állatpark)

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.