EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Nyíregyháza

Makkegészséges az év első újszülöttje

Január 1-jén született meg a Nyíregyházi Állatparkban az idei esztendő első újszülöttje, egy fehér bivalyborjú. Az apróság már megtekinthető a Magyar Parasztudvart bemutató kifutórendszerben.

A kis nőstény 300 nap vemhesség után jött világra, s a magas zsírtartalmú tejnek köszönhetően rohamtempóban erősödik és növekszik.

A fehér színű bivaly igazi különlegességnek számít
(Fotó: Nyíregyházi Állatpark)

A fehér színű bivaly igazi különlegességnek számít, hiszen a fajra általában a fekete vagy a sötétbarna szőr jellemző. A Nyíregyházi Állatpark bivalygulyájában – ahol a fekete színű idegen vérvonalú nőstény állat is erősen védi az újszülöttet – a kicsivel együtt jelenleg három tehén él.

(Fotó: Nyíregyházi Állatpark)

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.